Pacienţii cu hepatită C ar putea plăti o parte din medicaţie dacă nu respectă tratamentul

Pacienţii cu hepatită C care nu respectă schema de tratament ar putea fi obligaţi ca la următorul tratament să contribuie cu un procent important din cost.

09 iun. 2015, 10:58
Pacienţii cu hepatită C ar putea plăti o parte din medicaţie dacă nu respectă tratamentul

Preşedintele Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat că pacienţii cu hepatită C primesc degeaba medicamente foarte scumpe dacă nu le administrează corect. El a explicat că dacă nu se respectă întocmai schema de tratament stabilită de medic atunci pacientului nu i se face niciun serviciu prin faptul că i s-a prescris un medicament de ultimă generaţie, scrie Mediafax.

Vasile Ciurchea a menţionat că ia în calcul introducerea unei clauze care să oblige pacientul să suporte o parte importantă din costul medicamentelor dacă nu ia tratamentul atunci când îi prescrie medicul şi conform indicaţiilor acestuia.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş Adrian Străinu Cercel a explicat că administrarea tratamentului pentru hepatică C este foarte strictă şi trebuie să se facă cu foarte mare atenţie, pentru că, în caz contrar, virusul ar putea deveni mutant, iar acest lucru ar duce într-un timp mult mai scurt la ciroză hepatică.

Citeşte şi Pacienţii cu hepatită C, protest în faţa Guvernului VIDEO