Pacienţii obezi, cei mai predispuşi la a dezvolta complicaţii în urma infecţiei cu noul coronavirus

Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a dezvolta complicaţii în urma infectării cu noul coronavirus, arată un studiu recent, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 11:21
Pacienţii obezi, cei mai predispuşi la a dezvolta complicaţii în urma infecţiei cu noul coronavirus

Conform acestui studiu, doar una din zece persoane care au ajuns la terapie intensivă ca urmare a infectării cu noul coronavirus aveau o greutate corporală sănătoasă, potrivit studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa.

Citeşte şi Nebuniile ştiinţei, Elon Musk a prezentat lumii cyberporc-ul. Este primul porc cu cip implantat în creier VIDEO

Aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi cu coronavirus, internaţi la terapie intensivă, din eşantionul de persoane studiat erau obezi, iar majoritatea celor rămaşi erau supraponderali.

Prin comparaţie, într-un grup de control de 306 pacienţi internaţi la terapie intensivă cu alte afecţiuni decât infecţia cu noul coronavirus, doar ”un sfert aveau obezitate sau obezitate severă; un alt sfert erau supraponderali, iar circa jumătate erau normoponderali”, potrivit studiului.

Datele noastre demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu indicele de masă corporală până la punctul în care aproape toţi pacienţii cu COVID-19 de la terapie intensivă vor avea nevoie de respiraţie mecanică”, a precizat medicul Francois Pattou.