Pacienţii unui spital din România puşi să semneze o declaraţie că nu vor da mită cadrelor medicale

Campanie inedită anti-şpagă la Spitalului Județean de Urgență Bistriţa. Pacienții care se internează sunt puși să semneze o declaratie că nu vor da mită cadrelor medicale.

RomaniaTV.net
02 oct. 2019, 06:45

„Schimbarea începe prin noi! Prin fiecare dintre noi! Ieri, Comitetul Director și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița au aprobat formularul de informare/conștientizare a pacienților care urmează a fi primit și completat la internare.

Formularul are ca scop informarea/conștientizarea pacienților de plățile legale pe care au obligația de a le achita pe perioada internării și declararea de către aceștia că nu vor oferi plăți suplimentare personalului medical sau altor categorii de angajați din spital, și urmează a fi implementat în cursul lunii Octombrie”, a anunţat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, pe Facebook.

Conducerea spitalului informează pacienţii că singurele obligaţii legale de plată pe perioada internării sunt 10 lei reprezentând coplată la externare şi 20 de lei / zi spitalizare pentru persoanele care se internează la cerere ca şi aparţinători ai pacienţilor cu vârstă mai mare de 3 ani.