Pacientul declarat mort când încă era viu a murit după o săptămână

Bărbatul avea 78 de ani și era internat la terapie intensivă, în spitalul județean de urgență din Craiova. Familia cere o anchetă pentru a se vedea dacă s-a greşit tratamentul.

18 sept. 2021, 10:18
Pacientul declarat mort când încă era viu a murit după o săptămână

Pacientul declarat mort, deşi era viu în salon, a murit după o săptămână. Eroarea incredibilă s-a produs la Spitalul Judeţean Craiova. Lucrurile au mers până acolo, încât familia pacientului s-a pregătit inclusiv de înmormântare, a tras clopotele în sat,  pe când pacientul era viu. Acum, rudele vor să depună plângere.

Bărbatul de 78 de ani a fost internat de trei ori în ultima lună la Spitalul Judeţean din Craiova, după ce, în urma unei crize epileptice, a căzut și s-a lovit puternic la cap. Duminică trecută, rudele pacientului au fost anunțate că a murit. Au primit chiar și certificatul de deces. Surpriza s-a petrecut la morgă, unde a mers ginerele bărbatului.

– Le-am spus că nu este el. Mi-au spus: Cum, domnule, nu îți recunoști socrul?! Domnule, nu este el. Între timp, l-au dezvelit și am văzut că pe mână avea un tatuaj și atunci mai mult le-am spus că nu este, a povestit Ionel Voinea, ginerele pacientului.

Situaţie dramatică la Institutul „Marius Nasta”. Medicul Beatrice Mahler: „Un pacient de 20 ani nu evoluează bine. Provine dintr-o familie care nu crede în virus”
La rândul ei, fiica pacientului, a povestit prin ce șoc a trecut: „Nu știu dacă puteți să vă dați seama ce simți în momentul în care te duci să îl iei de la morgă și afli că trăiește. Dar când am ajuns sus, am realizat că tatăl meu e acolo, tatăl meu trăia. Efectiv trăia. L-am strigat, era cu ochii deschiși, deci am stat 5 minute lângă el”, a relatat Ștefania Voinea.

Din păcate, după o săptămână, pacientul a murit de-adevăratelea. „Acest incident este în urma suprasolicitării personalului din terapie intensivă. S-a declanșat o anchetă internă, vom vedea cine sunt vinovații și vom lua măsurile de rigoare”, a declarat Alice Dragoescu – șefa secției ATI de la Spitalul Judeţean Craiova.

Alexandru Rafila: Cred că vom depăşi maximul numărului de cazuri înregistrat în valul trei. Gheorghiţă anunţă 20.000 de cazuri pe zi
„E o situație inacceptabilă și care sper să nu se mai întâmple altădată. Nu știu dacă ajută regretele ministrului sănătății”, a comentat Cseke Attila, ministrul interimar al sănătăţii. Rudele vor să depună și o plângere la poliție.