PANICĂ ÎN FRANŢA. Peştele care „devorează” testicule umane, descoperit în Sena

Pacu, un peşte cu "dinţi", din familia piranha, care poate cântări până la 25 de kilograme, a fost găsit de un pescar în râul Sena. Peştele, de origine braziliană, a provocat panică în Suedia după ce un exemplar de 20 de cm a fost găsit pe coasta de sud.

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 09:00

Peştele Pacu, care este cunoscut pentru că mușca testiculele bărbaţilor, a fost reperat în râul Sena din Paris. Poliția franceză a făcut o fotografie a peştelui, găsit în mod normal în Amazon, și a spus că măsoară 30 de cm, potrivit The Mirror.

Peştii Pacu au fost, de asemenea, văzuţi în Suedia, luna trecută, când un pescar a prins un specimen în Oresund.

Pacu mânâncă în general nuci, vegetaţie acvatică şi melci, şi nu reprezintă de obicei un pericol pentru oameni, dar există mai multe rapoarte conform cărora are şi prostul obicei de a muşca testiculele bărbaţilor.

Pacu are are dinţi asemănători cu cei umani şi a provocat, se pare, mai multe decese în rândul populaţiei masculine, din cauza pierderii mari de sânge, după ce le-a rupt testiculele.

Deşi animalul provine din America de Sud, peştele Pacu a fost, de asemenea, reperat în Papua Noua Guinee, unde a fost introdus pentru a stimula stocurilor de pește.