Planeta, de vânzare: Pădurea amazoniană şi tigrul din Sumatra, scoase la licitaţie pe eBay

Pădurea amazoniană şi tigrul din Sumatra pot fi cumpărate la sume ridicole, prin oferta unei organizaţii nonguvernamentale (ONG) care a scos planeta la licitaţie pe eBay, în cadrul summitului ONU Rio+20.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 10:02
Planeta, de vânzare: Pădurea amazoniană şi tigrul din Sumatra, scoase la licitaţie pe eBay

Operaţiunea, care propunea, de asemenea, vânzarea unor oceane şi lacuri, a fost oprită rapid de către site-urile de licitaţii online, a anunţat ONG-ul britanic Mişcare pentru Dezvoltarea Mondială, ONG-ul care a lansat iniţiativa.

Pădurea amazoniană a fost scoasă la licitaţie cu suma de 1,5 dolari.

Despre tigrul din Sumatra, „vânzătorul” explica cum că „deoarece este o specie pe cale de extincţie, chiar merită să investeşti. Îşi va păstra valoarea, nu rataţi această oportunitate fabuloasă!”.

„Vânzând situri naturale, dăm curs punctului de vedere britanic conform căruia valoarea intrinsecă a ecosistemelor poate fi cuantificată, că le putem lua în proprietate, specula cu ele şi, în final, vinde celui care are mai mulţi bani”, a declarat Kirsty Wright, din cadrul ONG-ului.

„Economia verde, care se situează la loc de frunte pe agenda (summitului de la) Rio, este o perdea de fum ce acoperă tentativele bogatelor ţări industrializate de a privatiza natura„, a subliniat Lidy Nacpil, coordonatoarea Mişcării în domeniile datoriei şi dezvoltării.

„Acest lucru va antrena o creştere a distrugerii mediului şi va creşte nivelele inegalităţii şi sărăciei”, în timp ce „noi ar trebui să punem oamenii înaintea profitului”, a subliniat ea.