Pădurar lovit în cap de un hoţ de lemne. Agresorul a fost arestat

Un tânăr de 24 de ani din comuna Corni din judeţul Botoşani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de ultraj, după ce a agresat un pădurar care l-a prins în timp ce încerca să fure arbori dintr-o pădure, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

18 dec. 2020, 18:14
Pădurar lovit în cap de un hoţ de lemne. Agresorul a fost arestat

Pădurar lovit în cap de hoţii de lemne. Potrivit sursei citate, tânărul de 24 de ani, împreună cu un alt tânăr, de 25 de ani, au fost surprinşi în pădurea de pe raza localităţii Balta Arsa de către pădurarul în vârstă de 61 de ani, în timp ce scoteau arbori din rădăcini în vederea sustragerii, potrivit Stiripesurse.

„În aceste împrejurări, tânărul de 24 de ani i-a aplicat, cu o bucată de lemn, o lovitură pădurarului în zona capului, provocându-i suferinţe fizice care au necesitat îngrijiri medicale. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventiva al IPJ Botoşani, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz”, a afirmat Delia Nenicşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Pădurar lovit în cap de hoţii de lemne

Acest tip de incident nu este singular în România, chiar în urmă cu o săptămână un activist de mediu fiind atacat cu pietre de un grup de hoţi de lemne pe care îi urmărea şi filma. În acel caz ministrul de Interne Marcel Vela a dispus o anchetă amănunţită.

„Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, a transmis MAI pe 10 decembrie.

Sursa citată menţionează că ministrul Marcel Vela condamnă ferm astfel de fapte şi reiterează că prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos, ca şi a despăduririlor abuzive, constituie priorităţi ale mandatului său.

Citeşte şi: Accident cumplit în Bihor. Două persoane au murit pe loc