Pădurar ucis cu securea de un adolescent. I-a crăpat capul cu toporul cu care tăiase un paltin

Un pădurar din Iaşi a fost ucis cu o secure de un hoţ de lemne în vârstă de 16 ani. Adolescentul este acuzat de omor calificat și tentativă de tâlhărie calificată.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 07:07
Pădurar ucis cu securea de un adolescent. I-a crăpat capul cu toporul cu care tăiase un paltin

Incidentul ar fi avut loc după ce minorul ar fi vrut să fure un paltin dintr-o pădure. Pădurarul a încercat să-l oprească să plece cu arborele furat, ,moment în care tânărul l-a lovit de patru ori cu securea, în cap. Loviturile au fost extrem de puternice, iar pădurarul a murit pe loc. 

„Pe 12 septembrie 2019, în intervalul orar 19:30 – 20:00, inculpatul minor I.I. s-a deplasat în pădurea denumită „Todosoaia”, din comuna Sirețel, județul Iași, unde, pe timpul zilei, doborâse un paltin cu lungimea de 6,5 metri, iar, în încercarea de a sustrage bunul, a fost surprins de pădurarul R.G. (în vârstă de 50 de ani), moment în care l-a atacat pe acesta cu securea și, pentru că victima s-a opus furtului, minorul i-a aplicat cel puțin patru lovituri cu securea în zona capului, provocându-i un traumatism cranio-cerebral cu fractură multieschioasă de boltă craniană iradiantă la baza craniană, ce a dus la moartea victimei, cauzată de insuficiența cardio-respiratorie acută, consecință a contuziei și dilacerării cerebrale și hematomului subarahnoidian”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit bzi.ro.

Iniţial, tânărul a indus anchetatorii în eroare spunând că nu el e făpașul. Dar, în cele din urmă, şi-a recunoscut fapta şi a spus că ar fi fost provocat de pădurar.

„Spre finele urmăririi penale, inculpatul a adoptat o poziție de recunoaștere a faptelor pentru care a fost cercetat, dar cu motivarea că acțiunile sale violente au constituit o reacție la agresiunea inițială, ce ar fi fost declanșată de pădurar, susținere infirmată de probele administrate în cursul urmăririi penale. În urma analizei ansamblului probator administrat în cauză, procurorul criminalist a concluzionat, în rechizitoriu, că inculpatul minor I.I. a mers în pădure spre seară, înarmat, pentru a sustrage arborele doborât în timpul zilei și, fiind surprins de pădurar, a vrut să păstreze bunul și să-și asigure scăparea, astfel că a folosit securea, lovind victima de nenumărate ori”, a adăugat Mihaela Apostol.

În urma cercetărilor s-a stabilit că adolescentul a avut discernământ în momentul în care a comis crima. Tribunalul Iași să stabilească un prim termen de judecată al cauzei penale.

Citeşte şi CRIMĂ ŞOCANTĂ. Un băiat de 13 ani a fost înjunghiat mortal în judeţul Prahova. Criminalul, un tânăr de 19 ani