Pădure distrusă de vijelie în Buzău. Vântul a suflat cu peste 140 de km pe oră. „Este peste imaginaţia noastră”

O parte dintr-o pădure de pin negru din comuna buzoiană Bisoca a fost distrusă de vântul care a suflat cu 145 de kilometri pe oră. Cel puţin 60 de arbori au fost culcaţi la pământ din pădurea aflată pe domeniul public, au precizat autorităţile locale.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 15:53

Pădurea Lacurile, așa cum este cunoscută rezervația de pin negru, a fost amenajată o zonă de agrement, unde de peste 50 de ani se organizează serbări folclorice, relatează Ştiridebuzău.

Edilul din Bisoca, Florin Stemate, crede că s-ar fi format un vârtej care a smuls din rădăcină pini masivi.

Dacă vedeți ce e acolo, este peste imaginația noastră. Peste 60 de pini au fost doborâți pe o porțiune de aproximativ 5.000 de metri pătrați din pădurea comunei. Acum trebuie marcați, tăiați și curățat terenul. Va fi greu, pentru că o rădăcină este aproape cât un camion”, a precizat primarul din Bisoca, Florin Stemate, pentru sursa citată.

Edilul susţine că arborii doborâţi de vântul puternic se află pe proprietăţi private. În cădere, copacii au rupt şi câţiva stâlpi de electricitate.

Timp de mai bine de 12 ore, peste 2.000 de locuitori nu au avut racordate locuințele la sistemul de alimentare cu energie electrică.