PĂDUREA BLESTEMATĂ: 13 morţi după ce un avion TAROM s-a prăbuşit aproape în acelaşi loc în 1970

În 4 februarie 1970, un avion de linie al Tarom, care efectua o cursă între București și Oradea, s-a prăbușit în zona masivului muntos Vlădeasa.

23 ian. 2014, 13:32
PĂDUREA BLESTEMATĂ: 13 morţi după ce un avion TAROM s-a prăbuşit aproape în acelaşi loc în 1970

La nici 30 de kilometri de locul unde s-a prăbușit, luni, avionul pilotat de Adrian Iovan, în anul 1970 a avut loc o altă tragedie aeriană în urma căreia au murit 21 de persoane. Atunci, tot din cauza ceții, un avion de tipul An 24 a coborât prea mult și s-a lovit de brazii și stâncile din masivul Vlădeasa. Ancheta a stabilit că avionul pilotat de colonelul Andrei Brătulescu zbura în condiții de vizibilitate zero, pe o ceață densă. Pilotul a crezut că se află deasupra orașului Oradea și a început mult prea devreme manevrele de aterizare. Avionul zbura prea jos și a lovit mai mulți brazi, fapt ce a condus la un final tragic.

În avion se aflau 21 de persoane, șase membri ai echipajului și 15 pasageri. Autoritățile comuniste au interzis timp de trei zile orice fel de acțiune de căutare. Când, totuși, autoritățile județene au localizat avionul, scena de la fața locului era un adevărat dezastru. Din cele 21 de persoane, 13 au murit în urma impactului, iar alte șapte au murit de frig. 

Detalii pe evz.ro