Pădurea Hoia Baciu, pe lista celor mai bântuite destinaţii turistice

O pădurea de la marginea Clujului a fost inclusă pe lista celor mai bântuite destinaţii turistice din lume. Revista americană Travel and Leisure descrie pădurea Hoia Baciu ca fiind un loc interesant, în care se produc fenomene ciudate. Agentii de turism din Cluj cred că locul ar putea atrage mulţi turişti străini dacă ar fi cât de cât amenajat.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 09:35
Pădurea Hoia Baciu, pe lista celor mai bântuite destinaţii turistice

Padurea Hoia Baciu are foarte multe legende. Se spune că ea are în centru o poiană de formă circulară care este de fapt un portal şi cei care trec pe acolo nu se mai întorc niciodată. Unii clujeni susţin chiar că au văzut forme ciudate sau chiar OZN-uri. Reale sau nu, poveştile ar putea dezvolta turismul din zonă.

CITEŞTE: ROMÂNIA MISTICĂ. Pădurea Baciu, Triunghiul Bermudelor din România FOTO&VIDEO

„Având în vedere că alţi operatori turistici îşi promovează orice obiectiv la o scală mai mare, părerea mea e că am putea să promovăm şi să includem pădurea Hoia într-un circuit turistic. Turiştii străini cred că ar fi cei mai interesaţi, însă avem o problemă, nu este suficient de amenajată”, a declarat Gina Costinaş, director de agenţie pentru România TV.

Reprezentanţii primariei sustin ca au vrut sa investească în zonă însă au pierdut un contract pe fonduri europene, din cauza unui litigiu. Primăria a primit în posesie pădurea în 2010. Angajaţii au făcut chiar şi un proiect european pentru a amenaja pădurea într-o destinaţie turistică, doar că între timp se judecă cu Consiliul Judeţean.

„Proiectul a fost compromis din cauza unui litigiu care s-a născut între municipalitate şi Consiliul Judeţean Cluj care invocă că este pus în posesie pe aceeaşi suprafaţă de teren de către Direcţia Silvică. Din nefericire acest proces a blocat accesul la finanţare şi acum suntem încă în instanţă”, a declarat Oana Buzatu, primăria Cluj.

Revista americana Travel and Leisure, în care a fost menţionata padurea Hoia Baciu, este citita lunar de aproape cinci milioane de cititori. Intre padurile bantuite de spirite sau unde se petrec fenomene paranormale apar menţionate în revista şi Wychwood Forest din Anglia şi Pădurea Neagră din Germania.