Pădurea Tismana a fost distrusă de turiști și comercianți, după bâlciul de Sfânta Maria: „Să le fie rușine!”

Pădurea Tismana, din județul Gorj, arată deplorabil după bâlciul organizat de Sfânta Maria. Tone de gunoaie au rămas în urma participanților.

16 aug. 2023, 22:06

La o zi după bâlciul de Sfânta Maria organizat în pădurea Tismana, peisajul arată deplorabil. Turiștii și comercianții au lăsat în urma lor tone de gunoaie, după cele patru zile de weekend prelungit.

„Rușine celor care au lăsat așa ceva în urmă”, a spus primarul din Tismana, citat de Pandurul.

Unde privești cu ochii, numai gunoaie – sticle, ambalaje, haine vechi. Așa arată acum locul în care a fost organizat bâlciul.

Citește și: Amenzi uriaşe, de până la 12 500 de lei, pentru cei care nu respectă colectarea selectivă a gunoiului. De când intră în vigoare această măsură

„Așa e mereu… Vai de noi! Asta e educația! Strângem, cred, vreo trei zile la gunoaiele astea”, a spus un localnic, în timp ce aduna resturile de pe jos.

„În două ore am umplut o remorcă. Așa e mereu, noi strângem. Păcat că în așa peisaj, lângă pădure, să lase așa gunoaiele…”, spune un alt localnic.

Alți localnici au profitat de hainele lăsate pe câmp de comercianți, înainte de a pleca de acasă.

„Ieri erau cu bani, azi sunt gratis. Am găsit o geacă și niște pantaloni!”, a spus bucuros un bărbat, pentru sursa citată.

Citește și: Bâlciul de la Huşi a creat controverse printre localnici. Câţi lei costă un mic: „Ruşine”

Circa 15.000 de oameni din țară au trecut pe la bâlciul de la Tismana, estimează autoritățile locale.

„Uitați-vă ce au lăsat în urmă. Sunt mâhnit cu așa peisaj. Cred că sunt peste 20 de tone de gunoaie aici. Nu e bine să lăsăm așa ceva în urmă. Și comercianți, și clienți. Nu e posibil să lași chiar tot gunoiul aici și să nu strângi nimic”, a declarat Petre Remetea, primarul localității.