Pagina de Facebook a cancelarului Austriei, luată cu asaltat de români. „Pentru 30 mil. de europeni va fi o zi tristă dacă ne menţineţi în afara Schengen! Aşteptaţi-vă la un boicot al firmelor, produselor şi staţiunilor de ski austriece”

Pagina oficială de Facebook a cancelarului Austriei, Karl Nehammer, a fost luată cu asalt de români, înainte de votul privind intrarea României în Schengen. Austria este singura ţară care se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

08 dec. 2022, 11:02
Pagina de Facebook a cancelarului Austriei, luată cu asaltat de români. „Pentru 30 mil. de europeni va fi o zi tristă dacă ne menţineţi în afara Schengen! Aşteptaţi-vă la un boicot al firmelor, produselor şi staţiunilor de ski austriece”

Miniştrii de interne ai UE vor decide joi, la Bruxelles, cu privire la extinderea spaţiului Schengen pentru a include Bulgaria, România şi Croaţia. Cu o seară înainte de vot, atât ministrul austriac de Interne, cât și cancelarul au transmis că se opun aderării României la spaţiul Schengen, invocându-i pe cei 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte înregistrați în nicio altă țară UE.

În prezent, avem 75.000 de migranţi ilegali în Austria care nu au fost înregistraţi în nicio altă ţară UE – asta înseamnă că ei au traversat o graniţă externă a UE înainte să ajungă în Austria. Întâi trebuie rezolvată această problemă”, a spus cancelarul austriac Karl Nehammer.

Citeşte şi: Ziua Schengen. Românii află în câteva ore dacă vor avea drept de liberă circulaţie în UE. Trei variante de compromis

După anunţul oficial al Austriei, pagina de Facebook a cancelarului german a fost luată cu asalt de români, care cer vot pozitiv din partea Austriei pentru aderarea României la Schengen.

Pentru 30 mil. de europeni va fi o zi tristă dacă ne menţineţi în afara Schengen! Aşteptaţi-vă la un boicot al firmelor, produselor şi staţiunilor de ski austriece. Migranţii despre care vorbiţi trec granița din Ungaria, controlați-vă granița și lăsaţi-ne liberi. De ce 20 de milioane de români care pleacă în vacanță în Grecia trebuie să treacă prin controale la două granițe pentru că Austria nu își poate păzi propria graniță cu Ungaria!”, a scris un român într-un comentariu postat pe pagina de Facebook a cancelarului Austriei, Karl Nehammer.

Citeşte şi: Presa din Austria, despre refuzul Vienei de a primi România în Schengen: „Se aplică standarde duble. Guvernul pedepseşte România şi Bulgaria, dar dă undă verde Croaţiei”

Nu putem avea sărbători fericite. Ne vom aminti de Austria multă vreme. Abia acum îi vom încuraja pe migranți să plece în Austria, va fi o inițiativă națională„, a scris o altă româncă.

În câteva zile ai reușit să devii cea mai urâtă și detestată persoană de către poporul român. Din păcate, te gândești prea puțin și nu realizezi că atitudinea ta servește doar intereselor Rusiei. Ai sabotat UE și valorile acesteia„, a scris un alt român.