Pagini de Twitter ale adepţilor ISIS, atacate de hackeri care au postat mesaje de susţinere a comunităţii LGBT

Atacul dintr-un club al comunităţii LGBT din Orlando, soldat cu moartea a 50 de persoane, a atras un val de atacuri asupra paginilor de pe reţelele de socializare ale ISIS, gruparea teroristă căreia autorul atentatului îi jurase credinţă. Mai mulţi hackeri au postat pe conturile de Twitter ale adepţilor ISIS mesaje de susţinere pentru comunitatea LGBT şi chiar linkuri către site-uri cu conţinut pentru adulţi destinate persoanelor gay.

RomaniaTV.net
15 iun. 2016, 19:51

Un adept al ISIS a ucis 50 de oameni în clubul Purple din Orlando, Florida, iar acum paginile de pe Twitter ale grupărilor afiliate ISIS au fost atacate de hackeri care au înlocuit pozele de profil cu însemnele ISIS cu drapelul comunităţii gay, în culorile curcubeului, sau mesaje precum „Sunt gay şi sunt mândru”.

Mesajele cu conţinut jihadist au fost înlocuite cu unele de susţinere pentru comunitatea LGBT sau chiar cu linkuri către site-uri cu conţinut XXX destinate homosexualilor.

Un hacker afiliat Anonymous, cunoscut sub numee de WauchulaGhost, a lansat atacuri similare pe conturile pro-ISIS de pe Twitter n urmă cu câteva luni, însă după masacrul din Orlando acestea s-au intensificat. „Am făcut-o pentru vieţile pierdute în Orlando. ISIS şi-a asumat atacul şi l-a lăudat, aşa că m-am gândit să îi apăr pe cei dispăruţi. Să iei vieţile unor oameni nevinovaţi este de netolerat”, spune WauchulaGhost, care susţine că a atacat peste 200 de conturi de Twitter ale susţinătorilor ISIS.

Demersul său este susţinut şi de alţi doi hackeri, cunoscuţi ca Ebony şi Yeti.