Pagube de peste 200 milioane de dolari, într-o săptămână de revolte. Peste 1.300 de afaceri au fost afectate de protestele din Kazahstan

Valoarea totală a pagubelor cauzate de revoltele din Kazahstan a depășit 93,7 miliarde de tenge (aproximativ 214 milioane de dolari). Această situaţie a fost raportată luni, de Camera Națională a Antreprenorilor, „Atameken”.

10 ian. 2022, 09:55

Comerțul, cateringul, sectorul financiar, logistica și mass-media au fost cel mai puternic afectate de tulburările de săptămâna trecută din Kazahstan.

Valoarea totală a pagubelor, conform estimărilor preliminare, s-a ridicat la peste 93,7 miliarde de tenge, dintre care 92,2 miliarde de tenge revin Almaty. Cele mai afectate sectoare au fost comerțul – 1245; catering – 25; sectorul financiar – 37; logistica – 9; Media – 2„, se arată pe site-ul oficial al „Atameken”.

Afacerile din Almatî au suferit cel mai mult de pe urma revoltelor – 1.234 de subiecți. În total, 1.319 antreprenori din Kazahstan au raportat despre problemele apărute din cauza protestelor.

Citeşte şi Revolte în Kazahstan: 164 de morţi şi peste 5.000 de persoane au fost arestate în întreaga ţară

Între timp, internetul a fost restabilit şi viaţa revine treptat la normal luni la Almatî, cel mai mare oraş din Kazahstan, după o săptămână de revolte, care au făcut zeci de morţi.

În Almatî, oraş cu 1,8 milioane de locuitori şi capitala economică a ţării, unde au avut loc cele mai violente revolte, site-urile locale şi străine puteau fi din nou accesate luni, decretată zi de doliu după cele mai sângeroase tulburări din istoria independentă a fostei republici sovietice. De asemenea, mijloacele de transport public puteau fi văzute din nou pe străzile din Almatî, pentru prima dată de la începutul violenţelor.

Citeşte şi „Tatăl” hip-hopului din Kazahstan, ucis în haosul din Almatî. Protestatarii l-au împuşcat la volan, încercând să-i fure maşina