Pagube de peste 4,3 milioane de lei doar la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara

Publicat: Marţi, 19 Septembrie 2017 12:30 // Actualizat: Marţi, 19 Septembrie 2017 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Timişoara a reuşit să calculeze pagubele produse de furtuna de duminică şi, doar la Direcţia de Mediu, valoarea acestora este de peste 4,3 milioane de lei, fiind afectaţi peste 3.500 de arbori. Primăria nu a finalizat estimarea pagubelor la unităţi de învăţământ, spitale şi alte instituţii.

Foto: http://www.opiniatimisoarei.ro

Furtuna de duminică a rupt sau smuls din rădăcini circa 3.500 de copaci în Timişoara, potrivit Primăriei Timişoara. Valoarea pentru înlocuirea acestora este de aproximativ 3.500.000 lei, inclusiv TVA.

În primele 24 de ore s-a intervenit, prin personalul de specialitate, în baza contractelor încheiate de Primăria Municipiului Timişoara cu societăţile prestatoare de servcii pe spaţiile verzi.

La Grădina Zoologică, a fost afectată funcţionarea activităţii, pagubele materiale fiind însemnate.

Datorită vântului cu intensitate deosebit de mare, ca urmare a căderii arborilor, au fost afectate gardurile şi sistemul electric de la habitatetele animalelor, locul de joacă situat la intrarea în parc, acoperişurile habitatelor, gardul împrejmuitor al Grădinii Zoologice, sistemul de alimentare cu energie electric, pagubele fiind estimate la 810.000 lei, inclusiv TVA.

Au fost afectate şi acoperişurile la: Piaţa de Gros, Piaţa Iosefin, Piaţa Badea Cârţan.

Valoarea totală a pagubelor, estimată de Direcţia de Mediu, se ridică la 4.310.000 lei, inclusiv TVA.

Primăria Timişoara a făcut şi o listă cu unităţile de învăţământ afectate de furtună, spitale sau instituţii, fiind vorba despre 17 unităţi de învăţământ, trei spitale, sediul Filarmonicii şi sediul Primăriei. Municipalitatea urmează să stabilească valoarea pagubelor şi pentru aceste clădiri.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că va înmâna premierului Mihai Tudose lista cu pagube şi  va solicita sprijinul Guvernului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copaci rupţi furtună furtună timişoara nicoale robu pagube furtuna timisoara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H