ATENTATE TERORISTE în Pakistan: 18 morţi într-o piaţă din Islamabad şi 20 într-un tren din Baluchistan

Explozia unei bombe într-o piaţă populară, Sabzi Mandi, din capitala pakistaneză Islamabad s-a soldat cu cel puţin 18 morţi şi 35 de răniţi miercuri dimineaţa, au anunţat responsabili locali. Cu o zi înainte, un alt atentat comis într-un tren din Baluchistan a făcut peste 50 de victime.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 06:03

Cauza acestei explozii la Islamabad, un oraş în general scutit de atacuri ale extremiştilor care afectează în mod regulat restul ţării, nu sunt cunoscute deocamdată, dar cel mai probabil este vorba despre un atentat terorist.

Bilan victimelor a fost confirmat de un purtător de cuvânt al spitalului PIMS din Islamabad, unde au fost transportate, până acum, 35 de victime. Un bilanţ precedent consemna doar patru morţi.

Explozia a fost într-atât de puternică, încât la locul deflagraţiei s-a format un crater cu un diametru de 1,50 de metri , conform martorilor, potrivit Agerpres. Aproximativ 5 kilograme de material explozibil au fost folosite în acest atac, potrivit publicaţiei tribune.com.pk.

Atentat devastator asupra unui tren din Baluchistan

Cel puțin 14 persoane au murit şi 50 au fost grav rănite după ce trenul în care se aflau a fost aruncat în aer, luni, în provincia Baluchistan. Atentatul a fost revendicat de militanții separatiști din regiune.

Bomba a fost pusă într-un vagon rezervat exlusiv bărbaților, iar majoritatea  victimelor au murit arse de vii, după ce vagonul a fost cuprins de flăcări.

Explozia a venit la numai o zi după ce forțele de securitate pakistaneze au ucis 30 de extremiști, într-una dintre cele mai sângeroase confruntări desfășurate până acum în această provincie. Insurgenții separatiști din Baluchistan acuză guvernul pakistanez că exploatează resursele regiunii în detrimentul populației care trăiește la limita subzistenței.

Atacul intervine în timp ce guvernul de la Islamabad şi rebelii din Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), o coaliţie de grupuri armate islamiste, s-au angajat să respecte un armistiţiu în speranţa de a impulsiona negocierile de pace. O facţiune disidentă a TTP, Ahrar ul-Hind, a încălcat acordul de încetare a focului luna trecută, revendicând un asalt împotriva unui tribunal la Islamabad, soldat cu 11 morţi.