Palada: Asistăm la un derapaj al PNL şi la încercarea evidentă din partea partidului de a intimida justiţia

Mirel Palada, consilier de stat în Guvernul României, afirmă că PNL a lansat "un atac fățiș" la adresa independenței justiției, atac "girat"de conducerea centrală a formațiunii liberale, argumentând că afirmațiile președintelui Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, la adresa Procurorului General al României sunt de o "gravitate extremă".

12 aug. 2015, 12:15
Palada: Asistăm la un derapaj al PNL şi la încercarea evidentă din partea partidului de a intimida justiţia

„Asistăm la un atac fățiș al PNL la adresa independenței justiției, atac girat de conducerea centrală a partidului, care nu a avut nicio reacție de detașare și dezaprobare față de declarațiile liderului de la Cluj.

Maniera în care PNL se raportează la activitatea procurorilor demonstrează duplicitatea acestui partid în ceea ce privește justiția și statul de drept”, afirmă miercuri Mirel Palada, într-o declarație transmisă presei.

Citeşte şi: DNA angajează 63 de procurori. Când vor avea loc concursurile

Potrivit acestuia, „în spatele declarațiilor de fațadă ale Alinei Gorghiu, care nu a lămurit controversata sa relație cu Electrica, și ale lui Vasile Blaga, care nu știe cum să se mai disculpe în afacerea EADS, se află interesele baronilor locali ai PNL, care vor să controleze justiția”, scrie Agerpres.

„Atacul la adresa Procurorului General este de neacceptat într-un stat de drept. Sper ca societatea civilă și autoritățile abilitate să reacționeze în fața acestui derapaj al PNL și a încercării evidente din partea acestui partid de a intimida justiția”, conchide Mirel Palada.

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, i-a cerut demisia procurorului general Tiberiu Nițu, acuzând faptul că deciziile instanțelor nu sunt respectate de procurori.

Potrivit unui comunicat de presă, Mihai Seplecan a acuzat autoritățile nu doar că nu au organizat alegerile parțiale la termen, ci și că le-au blocat „intenționat”.

Citeşte şi: Dosarul lui Ponta privind organizarea alegerilor de la CJ Cluj, închis de Parchetul General

De asemenea, liberalul i-a acuzat pe procurorii de la Parchetul General că au soluționat cu „neînceperea urmăririi penale” o plângere depusă de el împotriva premierului Victor Ponta.