Palada: Cineva a pus piedici privatizării CFR Marfă, a spus premierul Ponta. Se va afla la moţiune cine

Mirel Palada, consilier al premierului, a declarat că, potrivit prim-ministrului Victor Ponta, au fost puse piedici procesului de privatizare CFR Marfă de către "cineva" anume, informează Mediafax. Palada a mai spus că informaţia va fi prezentată publică de ministrul de resort la dezbaterea moţiunii opoziţiei.

25 oct. 2013, 14:01
Palada: Cineva a pus piedici privatizării CFR Marfă, a spus premierul Ponta. Se va afla la moţiune cine

Întrebat dacă în şedinţa de vineri a Guvernului a fost discutat un nou calendar pentru privatizarea CFR Marfă, Mirel Palada a afirmat că au fost discutate, la modul general, condiţiile în care această privatizare a fost întârziată.

„A fost un comentariu general la adresa felului în care a fost întârziat acest proces de privatizare şi că urmează să se facă privatizarea din nou. S-a discutat despre piedicile care au fost puse privatizării şi despre felul în care acestea s-au reflectat într-o moţiune de cenzură (simplă – n. red.) ce urmează să fie discutată săptămâna viitoare”, a spus consilierul premierului.

Solicitat să precizeze cine a pus piedici privatizării, conform declaraţiilor premierului, Palada a arătat că jurnaliştii vor obţine aceste informaţii dintr-o poziţie publică a ministrului Transporturilor, în momentul în care moţiunea va fi dezbătută în Parlament.

Întrebat dacă, în principiu, premierul Victor Ponta a spus că „cineva” a pus piedici privatizării CFR Marfă, Palada a răspuns afirmativ, dar nu a vrut să facă alte precizări pe acest subiect.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putui fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Conducerea PDL depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema privatizării CFR Marfă, pregătită să fie dezbătută săptămâna viitoare.

 

VEZI SI:

Decizia CSAT pe CFR Marfă, DESECRETIZATĂ. Privatizarea, responsabilitatea Guvernului