Palada: Cineva a pus piedici privatizării CFR Marfă, a spus premierul Ponta. Se va afla la moţiune cine

Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2013 17:01 // Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2013 17:01 // Sursa: romaniatv.net

Mirel Palada, consilier al premierului, a declarat că, potrivit prim-ministrului Victor Ponta, au fost puse piedici procesului de privatizare CFR Marfă de către "cineva" anume, informează Mediafax. Palada a mai spus că informaţia va fi prezentată publică de ministrul de resort la dezbaterea moţiunii opoziţiei.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri a Guvernului a fost discutat un nou calendar pentru privatizarea CFR Marfă, Mirel Palada a afirmat că au fost discutate, la modul general, condiţiile în care această privatizare a fost întârziată.

"A fost un comentariu general la adresa felului în care a fost întârziat acest proces de privatizare şi că urmează să se facă privatizarea din nou. S-a discutat despre piedicile care au fost puse privatizării şi despre felul în care acestea s-au reflectat într-o moţiune de cenzură (simplă - n. red.) ce urmează să fie discutată săptămâna viitoare", a spus consilierul premierului.

Solicitat să precizeze cine a pus piedici privatizării, conform declaraţiilor premierului, Palada a arătat că jurnaliştii vor obţine aceste informaţii dintr-o poziţie publică a ministrului Transporturilor, în momentul în care moţiunea va fi dezbătută în Parlament.

Întrebat dacă, în principiu, premierul Victor Ponta a spus că "cineva" a pus piedici privatizării CFR Marfă, Palada a răspuns afirmativ, dar nu a vrut să facă alte precizări pe acest subiect.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putui fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Conducerea PDL depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema privatizării CFR Marfă, pregătită să fie dezbătută săptămâna viitoare.

 

VEZI SI:

Decizia CSAT pe CFR Marfă, DESECRETIZATĂ. Privatizarea, responsabilitatea Guvernului

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CFR Marfă GFR Gruia Stoica Mirel Palada privatizare victor ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 oct 14:13
Votează email 0 email
...realizarea unei evaluări corecte a activelor şi poziţiei pe piaţă a CFR Marfă, astfel încât preţul de pornire pentru un nou proces de privatizare să reflecte valoarea reală. Deputaţii PDL şi PP-DD au mai cerut transmiterea concluziilor anchetei Corpului de control...
26 oct 06:57
Răspunde | Votează email 1 email
LICA
"De la instalarea în urmă cu o lună şi jumătate ca ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu a fost bombardată cu o mulţime de sesizări la adresa directorului general al CFR Călători, Valentin Dorobanţu. Sesizările au venit atât din rândul ceferiştilor, dar şi de la mai multe instituţii publice, cum ar fi Consiliul Concurenţei, Camera Deputaţilor ori Senatul României. Reclamaţiile au vizat în special managementul catastrofal practicat de Valentin Dorobanţu. Acesta este acuzat că vrea să falimenteze compania CFR Călători și că face jocurile operatorilor privaţi de transport persoane. Până acum, însă, Ramona Mănescu nu a dispus nicio măsură concretă pentru stoparea jafului regizat de Dorobanţu"
1
EUR
4.7274
RON
18 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H