Gruia Stoica mai are patru zile la dispoziţie pentru a plăti 170 de milioane de euro pentru CFR Marfă

Gruia Stoica, patronul GFR, care a câştigat licitaţia pentru CFR MARFA a mers vineri la Ministerul Transporturilor pentru a purta noi negocieri cu şeful comisiei de privatizare.

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 12:43
Gruia Stoica mai are patru zile la dispoziţie pentru a plăti 170 de milioane de euro pentru CFR Marfă

Stoica mai are doar patru zile să plătească 170 de milioane de euro pentru achiziţionarea CFR Marfă, termenul fiind deja amânat o dată.

Omul de afaceri susţine că are toţi banii necesari şi că discuţiile au vizat clauzele contractuale. Vineri, reprezentanţii Grup Feroviar Român (GFR) au discutat vineri cu membrii Comisiei de Privatizare a CFR Marfă stadiul îndeplinirilor obligaţiilor contractuale ale vânzătorului, analiza nefiind încheiată, a declarat proprietarul GFR, Gruia Stoica, potrivit Mediafax.

„Nu s-a terminat încă confruntarea, o să vedem după aceea, mai târziu o să vă dau o declaraţie cu privire la acest lucru”, le-a declarat jurnaliştilor omul de afaceri, la ieşirea din Ministerul Transporturilor. El a afirmat că sunt mai multe clauze contractuale care trebuie îndeplinite, fără să precizeze dacă există obligaţii nerespectate de către vânzator.

Stoica a reiterat că GFR şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, a tratat cu seriozitate procedura de privatizare şi are banii pentru plata diferenţei de 170 milioane euro, necesară pentru preluarea pachetului de 51% din capitalul companiei de transport feroviar, menţionând că aceştia nu sunt „surse ilegale”.

Întrebat dacă intenţionează să dea statul în judecată în cazul în care privatizarea va fi anulată, proprietarul GFR a spus că termenul pentru încheierea procedurii este luni, fără să facă alte comentarii.

Stoica a declarat că va plăti diferenţa de 170 milioane euro pentru preluarea CFR Marfă chiar şi fără avizul Consiliului Concurenţei, dacă vânzătorul, respectiv Ministerul Transporturilor, şi-a îndeplinit toate obligaţiile.