Palat ţigănesc, la un pas să fie DEMOLAT. Proprietarii nu au plătit impozit timp de 20 de ani

Scandalurile cu romi sunt tot mai aprinse la Timişoara. Primăria vrea să demoleze un palat ţigănesc, şi asta după ce proprietarii, care au ridicat vila fără autorizaţie, nu au plătit niciun impozit timp de 20 de ani. Autorităţile au descoperit abia acum că palatul nu figura în baza de date, informează România TV.

28 apr. 2014, 06:42
Palat ţigănesc, la un pas să fie DEMOLAT. Proprietarii nu au plătit impozit timp de 20 de ani

Familia de romi din Timişoara a locuit aproape 20 de ani în clădire fără a plăti însă niciodată impozit şi asta nu pentru că nu ar fi avut bani, ci pentru că palatul ţigănesc nu figurează în evidenţele primăriei.

Citeşte şi Palat ţigănesc din Cluj, scos la licitaţie de ANAF pentru 200000 de euro

În urma unui control al municipalităţii s-a descoperit faptul că această clădire a fost construită în urmă cu aproape 20 de ani, în mod ilegal, fără autorizaţia primăriei. Astfel, viceprimarul oraşului, Traian Stoia, este decis acum să acţioneze în judecată familia de romi, care s-a stabilit în Belgia în urmă cu patru ani, şi să ceară în instanţă demolarea clădirii.

De cealaltă parte, liderul romilor din Banat, Rudolf Stancu, susţine că speră să nu se ajungă la o astfel de situaţie, asta deoarece demolarea clădirii ar fi un mare păcat. În plus, clădirea valorează câteva zeci de mii de euro.

Acest caz nu este unul izolat în Banat. În urmă cu o lună, municipalitatea a demolat două etaje ale unei clădiri care a fost construită tot în mod ilegal.

Citeşte şi Corpul de Control al Guvernului controlează vilele ţiganilor din Timişoara