Palatul Bragadiru, scos la vânzare. Proprietarul cere 26 de milioane de euro pentru „Colosul” de 10.000 mp şi 87 de încăperi

Palatul Bragadiru, situat în centrul Bucureștiului, în apropierea Palatului Parlamentului, la scurtă distanță de Piața Regina Maria, a fost scos la vânzare. Proprietarul cere 26.000.000 EURO pe această capodoperă arhitecturală.

03 nov. 2022, 13:45

Palatul Bragadiru a fost scos la vânzare. Cel care doreşte să-l achiziţioneze trebuie să plătească nu mai puţin decât 26 de milioane de euro.

Conform unui anunţ publicat pe un site de imobiliare, „palatul unicat din centrul Bucureştiului, având 10.000 MP CONSTRUITI, dispuşi pe S+P+3 ETAJE, şi având o amprentă la sol 2411MP, şi un teren de 16.490 mp, 87 de încăperi, şi grădina aferentă palatului de 12121 mp” a fost scos la vânzare, iar suma cerută de proprietar este de 26.000.000 euro.

Clădirea se poate vinde şi separat de grădină. Preţul este de 13 milioane de euro fiecare, la care se adaugă un comision de 2% pentru agenţia imobiliară, circa 260.000 euro.

În prezent, în incinta Palatului Bragadiru funcționează Teatrul Godot. De asemenea, aici se organizează evenimente private, precum nunţi şi botezuri.

Citeşte şi: Fiica lui Mircea Geoană, petrecere de logodnă la Palatul Mogoşoaia. Ana a radiat de fericire alături de iubitul american FOTO / VIDEO

 

Palatul Bragadiru, un loc încărcat de istorie. „Colosul” a fost ridicat după planurile arhitectul austriac Anton Shuckerl

Complexului Arhitectural Palatul Bragadiru își are originile la începutul anilor 1900, în plin Belle Époque. Clădirea Palatului a fost prima dată reprezentată pe planul geografic realizat de Institutul Geografic al Armatei în anii 1895-1899 și 1911.

Palatul poartă numele fondatorului sau, Dumitru Marinescu Bragadiru. Acesta a început construcția „Colosului”, așa cum era cunoscută clădirea la începuturile sale, în jurul anului 1905.

La acea vreme, Dumitru Marinescu Bragadiru era al treilea industriaș din Europa, fiind proprietarul fabricii de bere cu același nume, care ulterior a fost redenumită ”Rahova” de către comuniști. Palatul respectă o veche tradiție a fabricilor de bere și anume, de a avea în imediata vecinătate un loc de recreere pentru oamenii care lucrau în această industrie.

Palatul Bragadiru a fost ridicat dupa planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl, realizate în anul 1894. Este o construcție impresionantă, atât prin mărime, cât și prin arhitectură și decorațiuni, cu o atenție deosebită dată detaliilor.

Grădina de vara și terasa completează armonios acestă clădire cu arhitectura eclectică, cu scări în spirală în stil Normand, cu stucaturi, statui inserate în fațadă, oglinzi venețiene și balcoane în stil victorian.

În iunie 1948, averea familiei Bragadiru a fost confiscată, iar Palatul a devenit Casa de Cultură Lenin a sectorului V, potrivit wall-street.ro. După căderea regimului comunist în 1989, clădirea a fost abandonată de autorităţi, până în 2003, când a fost retrocedat proprietarilor de drept, urmașii lui Dumitru Marinescu Bragadiru. Palatul a fost restaurat de aceştia.