Palatul Buckingham a anunţat oficial că Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt excluşi din familia regală

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au anunţat că nu-şi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei britanice.

19 feb. 2021, 14:57
Palatul Buckingham a anunţat oficial că Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt excluşi din familia regală

Palatul Buckingham a anunţat vineri că Prinţul Harry şi Meghan Markle, ducele şi ducesa de Sussex, nu vor mai fi membri activi ai familiei regale, informează BBC. Regina Elizabeth II a confirmat că cei doi „nu vor continua să aibă responsabilităţile şi îndatoririle care vin odată cu viaţa în serviciul public”.

Prinţul Harry şi soţia lui vor înapoia numirile onorifice militare şi patronajele regale. Ei au spus că se vor oferi să sprijine organizaţiile pe care le-au reprezentat şi că „serviciul este universal”.

Ducele şi ducesa de Sussex a anunţat în luna ianuarie 2020 că se retrag din activitatatea regală şi că lucrează pentru a deveni indepenedenţi financiar. Oficial, ei s-au retras în luna martie 2020, având ca plan reexaminarea acestor aranjamente după 12 luni.

Harry şi Meghan, care au anunţat recent că aşteaptă al doilea copil, au şocat anul trecut membrii familiei regale după ce şi-au anunţat intenţia de a renunţa la atribuţiile regale.

”Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale”, a precizat Palatul Buckingham.

„Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale”, se mai spune în comunicat.

Harry și Meghan așteaptă cel de-al doilea copil. Archie va fi frate mai mare

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan îi vor acorda jurnalistei Oprah Winfrey primul interviu de când au părăsit familia regală britanică, luna viitoare, anunţă Reuters.

Harry şi Meghan, care au anunţat duminică că aşteaptă al doilea copil, au şocat familia regală anul trecut când au spus că plănuiesc să renunţe la atribuţiile lor regale.

CBS a precizat că interviul va fi difuzat pe 7 martie.

„Winfrey va vorbi cu Meghan, ducesa de Sussex, într-un interviu amplu, care va acoperi totul, de la părăsirea vieţii regale, căsătorie, viaţa de mamă, activitatea caritabilă până la cum gestionează viaţa sub presiunea publică”, se arată într-un comunicat al CBS.

„Celor două li se va alătura prinţul Harry pe măsură ce vor discuta despre mutarea în Statele Unite şi speranţele lor de viitor pentru familia extinsă”.

Harry şi Meghan s-au căsătorit într-o ceremonie în 2018 care a atras atenţia lumii, dar au renunţat la îndatoririle regale ca urmare a neînţelegerilor cu alţi membrii ai familiei regale şi din cauza presiunii mass-media.

Cuplul s-a mutat în sudul Californiei împreună cu fiul lor Archie anul trecut. Ei au semnat un acord multianual de producţie cu Netflix Inc., un pas major în privinţa planurilor lor de a deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Relaţia lor cu presa britanică s-a deteriorat şi cuplul a lansat mai multe acţiuni legale împotriva mai multor publicaţii.

Săptămâna trecută, Meghan a câştigat împotriva Associated Newspapers după ce Mail on Sunday a publicat fragmente din scrisoarea pe care a scris-o tatălui ei în august 2018.

Winfrey, una dintre cele mai influente şi bogate femei din America, şi-a încheiat în 2011 talk-show-ul de televiziune, unde intervieva preşedinţi şi celebrităţi.