Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, iluminate duminică în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele care suferă de autism

Administraţia Prezidenţială marchează, duminică, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, Palatul Cotroceni urmând a fi iluminat în albastru, în intervalul orar 20:00 – 6:00, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism. La fel va face şi Guvernul, sediul Executivului fiind de asemenea iluminat în albastru. 

02 apr. 2017, 07:48
Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, iluminate duminică în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele care suferă de autism

„Începând cu anul 2007, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Cu această ocazie, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecţiune, Administraţia Prezidenţială participă la Campania, alăturându-se demersurilor societăţii civile şi organizaţiilor profesionale.

Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat, în această seară, în albastru, în intervalul orar 20:00 – 6:00, se precizează într-un comunicat de presă remis duminică. 

Potrivit sursei citate, scopul acestui demers este de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pacienţii cu autism şi de a combate stigmatizarea şi prejudecăţile legate de această afecţiune.

Şi Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, începând cu ora 20.00.

„De zece ani, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Guvernul României s-a alăturat în mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii şi persoanele adulte care suferă de această tulburare au nevoie de atenţie şi înţelegere. Sunt oameni valoroşi, dar diferiţi, care au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă”, a spus premierul Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. 

Începând cu anul 2007, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.