Palatul Ştirbey va fi scos la licitaţie. Care este preţul de pornire

Palatul Ştirbey va fi scos la licitaţie miercuri, 29 iunie. Preţul de pornire este de 7,950.000 de euro. Palatul Știrbey din Buftea este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea.

26 iun. 2022, 08:21
Palatul Ştirbey va fi scos la licitaţie. Care este preţul de pornire

Palatul Ştirbey va fi scos la licitaţie. Anunţul a fost făcut de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care deţine palatul şi domeniul Ştirbey.

Palatul Ştirbey va fi scos la licitaţie. Preţul de pornire este de 7,950.000 de euro

Citeşte şi În Brașov, mai ceva ca-n Dubai! Suma uriașă pe care o femeie a plătit-o pentru un loc de parcare scos la licitație de Primărie

Licitaţia va avea loc la sediul Euro Insol din Bucureşti. Toţi cei care vor să se înscrie la licitaţie trebuie să plătească 10,000 de lei pentru achiziţionarea Caietului de sarcini şi 20 la sută din preţul de pornire, garanţie pentru participare, potrivit forbes.ro.

Palatul Știrbey este situat în Buftea, la doar câţiva kilometri de Bucureşti. Construcția sa a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey, domnitor al Țării Românești, și a durat până în anul 1863.

Parcul Știrbey are o suprafață de peste 20 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un lac interior și deschidere către lacul Buftea.

Pe lângă terenul de 239.934 mp, domeniul cuprinde Palatul cu o suprafață de 2.168 mp; sala multifuncțională Regina Maria (2.021 mp); Palatul mic (266 mp); Capelă domnească pictată în anul 1890 de Gheorghe Tăttărescu (191 mp); Castelul de apă construit în anul 1920 după proiectul lui Anghel Saligny (107 mp) și altele.

D asemenea, lichidatorul a anunţat că în prezent, compania nu are alte imobile de patrimoniu scoase la licitație, dar că are la vânzare Ansamblul Hotelier Premier Palace & Spa din Bld. Ghencea nr. 134, amplasat peste drum de Stadionul Steaua. Hotelul are 82 de camere, restaurant, două baruri, centru de conferințe, piscină și centru SPA.

Citeşte şi Tabloul de Grigorescu, din colecţia Reginei Elisabeta, vândut la licitaţie. Un cumpărător a plătit aproape 200.000 de euro pe preţioasa operă