Paleologu: E o greşeală că PMP nu este luat în calcul la unificarea dreptei

Deputatul Theodor Paleologu spune că e o greşeală că Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu este luat în calcul în prezent în ecuaţia unificării dreptei. Paleologu mai susţine că nu i se par "foarte inteligente politic" nici atacurile dinspre PMP, nici exclusivismele de genul "n-avem nevoie de PMP".

04 iul. 2014, 10:29
Paleologu: E o greşeală că PMP nu este luat în calcul la unificarea dreptei

Întrebat la RFI cum califică faptul că PMP nu este luat în calcul acum în ecuaţia coagulării dreptei, Theodor Paleologu a răspuns: „E o greşeală, după părerea mea, pentru că admiţând că electoratul băsist a ajuns la 6%-7%, ceea ce de fapt nu e cazul, sunt mai mulţi care-l simpatizează în continuare pe preşedintele Băsescu, dar admiţând că ar fi numai 6% şi tot ar conta în perspectiva celui de-al doilea tur”.

Deputatului nu i se par „foarte inteligente politic nici atacurile dinspre PMP în direcţia cealaltă”.

Nu cred că sunt bune şi responsabile nici exclusivismele de genul „n-avem nevoie de PMP, n-avem nevoie de Băsescu”, după cum cred că sunt total greşite şi atacurile în cealaltă direcţie. Important este să putem face front în al doilea tur împotriva acaparării întregii puteri de către PSD„, afirmă el.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu consideră că marea problemă este de fapt turul doi, în ce măsură poate un candidat să adune toate voturile anti-PSD.

Sigur, Cristian Diaconescu, deşi e un om cu foarte multă experienţă ca ministru de Externe, ca ministru al Justiţiei, consilier prezidenţial, a avut o carieră remarcabilă în Ministerul de Externe, eu îl cunosc de pe vremea când era secretar de stat în Ministerul de Externe şi era foarte competent şi foarte priceput. Ei, cu toate aceste lucruri, nu sunt convins că poate aduna electorat de dreapta, care nu uită că provine din cealaltă parte. Poate că ar trebui să fie mai înţelegători mulţi dintre alegătorii noştri, ar trebui să treacă peste această rezervă, dar această rezervă există, este o realitate politică, de care trebuie să ţinem cont, faptul că mulţi alegători de dreapta nu înţeleg ca un ministru PSD să fie acum dintr-odată campionul lor. Eu mi-aş dori ca lumea să fie mai înţelegătoare„, a arătat Paleologu