Theodor Paleologu, mesaj pe Facebook: Elevii ies din şcoli fără să aibă habar de bazele culturii europene

Deputatul Theodor Paleologu a atras atenţia că modul în care este predată religia în şcoală este adevărata problemă şi nu religia în sine. Totodată, deputatul a subliniat faptul că elevii ies din şcoli fără deprinderile şi cunoştinţele de bază după ani întregi de studiu.

RomaniaTV.net
06 mart. 2015, 12:56
Theodor Paleologu, mesaj pe Facebook: Elevii ies din şcoli fără să aibă habar de bazele culturii europene

„Se discută mult și vehement pe tema religiei în școli, dar se pierd din vedere cîteva lucruri evidente:

1) o minimă cultură religioasă este esențială pentru înțelegerea istoriei și civilizației, fiind vorba, așadar, de o chestiune de cultură generală;

2) religia se predă, într-adevăr, foarte prost, așa cum prost se predau și alte materii importante, asta neînsemnînd că dascăli talentați și dedicați nu reușesc uneori să iasă din carcanul plicticos și rebarbativ al programelor școlare.

Elevii ies din școli fără să fi citit Evangheliile, după cum nu au citit nici „Iliada” sau „Odiseea”. Cu alte cuvinte, ies din școli fără să aibă habar de bazele culturii europene. Tot așa, ies din școli fără să fie în stare să scrie un eseu argumentat și structurat, fără să fi deprins arta de a vorbi în public„, a scris Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.