Paleologu: Mi se spune că sunt intelectual cu „băga-mi-aş… în intelectuali”

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a afirmat că s-a opus excluderii din partid a lui Cristian Preda, apreciind că este incalificabil ca unii membri ai partidului să se refere la intelectuali cu expresia "băga-mi-aş... în intelectuali". "Este vorba de nervi, unii nu mai au răbdare", a spus Paleologu.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 11:45
Paleologu: Mi se spune că sunt intelectual cu „băga-mi-aş… în intelectuali”

Democrat-liberalul este nemulţumit de faptul că unii dintre colegii săi de partid au o atitudine ostilă faţă de cei consideraţi ca „intelectuali ai partidului”, categorie în care se include pe sine, dar şi pe Cristian Preda.

„În trecut, unii evrei au aflat că sunt evrei, după ce li s-a spus. Unii îmi spun că sunt intelectual într-un fel incalificabil: băga-mi-aş … în intelectuali. Am auzit-o frecvent, mult prea des. Iar când se supune la vot , o excludere nu mai este o glumă la şpriţ„, a declarat Paleologu, după şedinţa în care Preda a fost propus spre excludere.

Conform spuselor sale, Paleologu s-a numărat printre cei care i-au luat apărarea lui Preda în cadrul şedinţei în care acesta a fost propus pentru excludere. „Am luat cuvântul pentru a pleda pentru mai multă răbdare. Din păcate, nu am fost ascultat nici acum”, a spus Paleologu precizând că printre apărătorii lui Preda s-au aflat Valeriu Stoica şi Teodor Baconschi.

Este vorba de nervi, unii nu prea au răbdare (…) Sunt extrem de trist„, a conchis Paleologu.

Prim-vicepreşedintele Teodor Baconschi a negat existenţa unei asemenea abordări faţă de intelectualii din partid. „Domnul Paleologu a făcut o licenţă poetică„, a spus Baconschi.

O negare similară a survenit şi din partea preşedintelui PDL, Emil Boc. „Întregul Birou Permanent Naţional este format din intelectuali„, a comentat Boc.