Paleologu, despre lupta internă din PDL: „Se bat calicii pe ceaunul gol”

Theodor Paleologu scrie, pe pagina de Facebook, în contextul disputelor din PDL: "O suculentă vorbă moldovenească spune că «se bat calicii pe ceaunul gol»".

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 11:49
Paleologu, despre lupta internă din PDL: „Se bat calicii pe ceaunul gol”

Secretarul executiv al PDL avertizează şi în legătură cu „ridicolul situaţiei”.

„O suculentă vorbă moldovenească spune că «se bat calicii pe ceaunul gol». Atentie la ridicol!”, scrie Paleologu.

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, „aşa cum se produce acum”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, vineri, ca răspuns la criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, că vede că dintr-odată acesta şi-a reevaluat poziţia faţă de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, adăugând că preşedintele „se pricepe foarte bine la reevaluări”. El a mai spus, de asemenea, că românii ştiu că Traian Băsescu o susţine pe Elena Udrea, el criticând faptul că şeful statului intervine, pentru a doua oară, într-o competiţie internă a PDL.

Şi alţi lideri ai PDL au ţinut să răspundă acuzaţiilor şefului statului, fie afirmând că acesta ar trebui să dea mai multe detalii, fie arătându-se deranjaţi de interveţia lui Traian Băsescu.