Paleologu: Probabil că domnul Prigoană are ceva împotriva intelectualilor

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu spune că el nu l-a atacat niciodată pe Silviu Prigoană şi că nu are nicio contribuţie la decizia acestuia de a nu mai candida din partea PDL la Primăria Capitalei.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 11:40
Paleologu: Probabil că domnul Prigoană are ceva împotriva intelectualilor

„Eu nu l-am atacat niciodată pe domnul Prigoană. Dimpotrivă, dânsul când eu eram ministru îmi cerea mereu demisia din motive doar de el ştiute, iar eu nu am replicat şi nu l-am atacat”, a declarat Paleologu pentru Mediafax.

El a adăugat că decizia lui Silviu Prigoană de a nu mai candida din partea PDL este „un proiect al dânsului, sunt calculele dânsului”.

„Sunt calculele dânsului, proiectele dânsului. Eu nu am nicio contribuţie la această decizie. M-a introdus degeaba pe această listă. Probabil că are ceva împotriva intelectualilor. Eu, dimpotrivă, am primit cu zâmbetul pe buze criticile nedrepte din partea lui”, a adăugat Paleologu.

Paleologu a mai menţionat că afirmaţiile sale despre apariţia pe prima pagină a unui tabloid se refereau la el personal, şi nu la Prigoană.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, miercuri, că nu mai candidează din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti, fiind nemulţumit că „greii partidului” Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu nu îl consideră „suficient de intelectual” ca să reprezinte partidul.

„Am spus că nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti datorită faptului că greii între ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu au o campanie împotriva mea, că nu pot reprezenta partidul. Ei nu consideră că e corect să fie reprezentaţi de un cetăţean care şi-a făcut notorietate cu pliciul în Can-Can. Am decis că las intelectualii să reprezinte partidul, să fac pârtie, dacă eu nu sunt suficient de intelectual să-i reprezint, dacă notorietatea nu contează”, a explicat Silviu Prigoană.

El s-a arătat nemulţumit de faptul că atacurile la adresa sa care vin din partea colegilor de partid nu au legătură cu munca lui politică.

Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile din Bucureşti ca independent sau din partea altei formaţiuni politice, Prigoană a răspuns că mai e timp până la alegeri.

„Mai e timp până la alegeri. Poate să dorească UDMR să-i reprezint sau alte alianţe, cum este PNG-PRM, se vor orienta să-i reprezint pe ei în alegeri”, a adăugat Prigoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că este „năduşit” pe „greii” din PDL, pentru că nu merg să candideze la alegerile locale, el susţinând totodată că Elena Udrea şi Roberta Anastase „nu sunt grele” şi că „mai au de mâncat politică”.

Luni seară, Traian Băsescu a declarat, la TVR, că Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru la Primăria Capitalei, precizând că şi Monica Macovei ar putea fi un candidat bun.