Paleologu şi Baconschi au PIERDUT. Cine sunt prim-vicepreşedinţii lui Blaga

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi, sâmbătă, în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL. Pentru acest post au candidat şi Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu, însă au pierdut competiţia. În funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur. Vasile Blaga a fost ales sâmbătă preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională Extraordinară de sâmbătă,  cu 1.197 de voturi "pentru" şi doar 28 " împotrivă".

RomaniaTV.net
30 iun. 2012, 12:28
Paleologu şi Baconschi au PIERDUT. Cine sunt prim-vicepreşedinţii lui Blaga

Cezar Preda a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 926, scrie Mediafax. Acesta a fost urmat de Dorin Florea – 881 de voturi, Cristian Preda – 872 de voturi şi Mihai Stănişoară – 751 de voturi.

Teodor Baconschi a obţinut 382 de voturi, iar Theodor Paleologu – 364 de voturi.

După vot, Teodor Baconschi a plecat de la reuniunea PDL, declarându-le jurnaluiştilor că democrat-liberalii şi-au ales pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte „figurile pe care doresc să le pună în prim-plan ca purtători de mesaje”.

Este o înfrângere, iau act de ea, dar sunt convins că se va face pasul următor şi va fi nevoie şi de genul meu. Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit şi mergem înainte„, a spus Baconschi, citat de Mediafax.

El s-a declarat „puţin dezamăgit de ce s-a întâmplat” şi a precizat că rămâne membru al PDL. „Nu cred că cineva este făcut de o funcţie”, a adăugat Teodor Baconschi.

Teodor Baconschi a fost întrebat şi despre faptul că la ultima reuniune a democrat-liberalilor el le-ar fi spus acestora că numele său este un brand. „Brand-ul meu este CV-ul meu, adică ce am făcut până la această vârstă şi sunt foarte mândru de ce am reuşit să fac”, a precizat Baconschi.

Vasile Blaga şi-a declarat în schimb convingerea că va lucra bine cu cei patru noi prim-vicepreşedinţi ai partidului – Mihai Stănişoară, Cezar Preda, Dorin Florea şi Cristian Preda.

Întrebat dacă este mulţumit de rezultatul votului, el a răspuns afirmativ. „Eu sunt mulţumit întotdeauna de deciziile partidului atunci când ele sunt luate statutar”, a arătat liderul PDL.

Chestionat dacă va lucra bine cu Cristian Preda, care a scris de multe ori pe blog lucruri care l-au deranjat, Blaga a răspuns: „Sunt convins că voi lucra bine cu toţi patru”.

Vasile Blaga a fost ales preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională Extraordinară de sâmbătă,  cu 1.197 de voturi „pentru” şi doar 28 „împotrivă”.