Palestinienii, revoltaţi de anunţul premierul Dăncilă, de mutare a ambasadei României la Ierusalim: „Ni se încalcă drepturile!”

Un înalt responsabil palestinian a criticat duminică anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim ca fiind o "încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU''.

24 mart. 2019, 17:39
Palestinienii, revoltaţi de anunţul premierul Dăncilă, de mutare a ambasadei României la Ierusalim: „Ni se încalcă drepturile!”

O încălcare stridentă a drepturilor Palestinei, a legilor internaţionale şi a rezoluţiilor ONU. Contribuie doar la eliminarea soluţiei celor două state, singura soluţie pentru pace şi stabilitate în întreaga regiune. Facem apel la Uniunea Europeană să ia măsuri în legătură cu această decizie, care este o violare a politicilor consacrate ale Uniunii Europene. Vom discuta această problemă în Liga Arabă şi Organizaţia de Cooperare Islamică„, scrie Saeb Erekat, pe Twitter.

Citeşte şi Klaus Iohannis, reacţie la anunţul Viorică Dăncilă că România îşi va muta la Ierusalim ambasada din Israel: „Premierul e ignorant”

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. „Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului„, a declarat ea, duminică, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.