Klaus Iohannis, reacţie la anunţul Viorică Dăncilă că România îşi va muta la Ierusalim ambasada din Israel: "Premierul e ignorant"

Publicat: Duminică, 24 Martie 2019 18:57 // Actualizat: Duminică, 24 Martie 2019 18:57 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a reacţionat duminică seara la declaraţiile făcute de premierul Viorica Dăncilă la Washington, ea anunţând mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens.

Poziția Președintelui României cu privire la acest subiect a fost exprimată cu claritate în repetate rânduri și nu va fi reluată acum.

Citeşte şi Viorica Dăncilă a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată la Ierusalim

Decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfășoară în prezent și doar cu avizul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și al securității naționale. Decizia finală aparține Președintelui României, care este, potrivit Constituției, titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern.

Administrația Prezidențială nu a primit până în prezent analiza care a fost anunțată în repetate rânduri de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis solicită, din nou, Guvernului și Prim-ministrului să manifeste responsabilitate în actul de guvernare", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 12:08
Răspunde | Votează email 0 email
Duta Radu
Acest Herrnu are nici in clin nici in maneca ceva cu interesele pe termen lung sau scurt ale Romaniei Parca prin anii 70 Ceausescu care nu avea decat 7 clase a dat dovada de intelepciune si a mediat conflictul intre Israel si Egipt care s-a materializat culmea -cu vizita lui Anwar el Sadat in Israel dupa un razboi care avea cascop stergerea Islaelului de pe harta Nu-ti trebuie scoala sa pricepi beneficiile re cunoasterii Ierusalimului drept capitala A islaelului Fapt ce pana laurma va fi recunoscut si de Germania care azi are interese in lumea araba si RusiCe sa mai vorbim de asta daca KWI vremelnicul slujitor al berlinului la Cotroceni refuza sa numeasca de 2ANI ambasador in Israel Multe deservicii ne-a facut pana acum accest personaj Parca neamul asta ar fi blestemat!
25 mar 10:18
Răspunde | Votează email 0 email
Mariana Lucaci
Presedintele asta care actioneaza impotriva tarii trebuie sanctionat imediat!!! Dupa ce ca nu face nimic, dar absolut nimic cu privire la relatiile externe mai este ros si de invidie si foloseste Cotroceniul ca pupitru de campanie electorala. Cat putem sa mai toleram un astfel de presedinte ?
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H