Pambuccian: Noi suntem pentru pierderea mandatului pentru aleşii care au trecut la alt partid cu Ordonanţa 55

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat miercuri că este de acord ca aleşii care au trecut de la un partid la altul în baza ordonanţei 55/2014 să îşi piardă mandatul, transmite Agerpres.

28 ian. 2015, 16:18
Pambuccian: Noi suntem pentru pierderea mandatului pentru aleşii care au trecut la alt partid cu Ordonanţa 55

„Noi şi UDMR suntem singurele grupuri politice în care nimeni nu a plecat de la noi către altcineva sau a venit de la altcineva către noi, aşa că suntem pentru pierderea mandatelor celor care au plecat de la un partid la altul (n.r.- în baza ordonanţei 55/2014 care permitea migrarea aleşilor de la un partid la altul). Disciplina asta a existat la noi întotdeauna şi am respectat-o. Când propui ceva oamenilor în campanie şi oamenii te votează, e ca şi cum ai contract cu cei care te-au votat. Tu îl semnezi când promiţi ceva, ei îl semnează când te votează, iar acest contract trebuie să îl respecţi”, a spus Pambuccian, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea delegaţiei grupului parlamentar al minorităţilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

Varujan Pambuccian a adăugat că a insistat la întâlnirea cu preşedintele ca, în privinţa votului din diaspora, să fie respectate caracterul direct şi cel secret al votului.

„Am propus o soluţie, pe care am dus-o aproape de elemente tehnice, există soluţii, să vedem cum facem pentru a evita votul multiplu. Am propus, de asemenea, ca de organizarea votului să se ocupe Autoritatea Electorală Permanentă. În ce priveşte alegerile generale, noi considerăm că o soluţie ar fi îmbunătăţirea formulelor pe care le-am avut până în 2004 pentru că trebuie să urmărim ca rezultatul votului să fie cât mai aproape de ceea ce au votat oamenii. În privinţa accelerării procedurilor de ridicare a imunităţii, aceasta este o chestiune de voinţă politică, noi am avut întotdeauna aceasta voinţă, nu a stat în noi încetinirea acestui proces”, a menţionat Pambuccian.