Până acum ai făcut duş GREŞIT. Uite ce NU ştiai despre cel mai banal obicei posibil

Un duş este cea mai bună metodă de relxare după o zi grea sau pentru a-ţi începe ziua bine. Dar punem pariu că ai făcut şi tu cel puţin una dintre aceste greşeli uriaşe. Şi nici măcar nu ţi-ai dat seama.

RomaniaTV.net
14 mai 2016, 18:13
Până acum ai făcut duş GREŞIT. Uite ce NU ştiai despre cel mai banal obicei posibil

Majoritatea oamenilor cred că un duş „corect” trebuie să fie fierbinte şi cât mai lung, dar de fapt lucrurile nu stau chiar aşa. Cu siguranţă ai făcut şi tu aceste câteva greşeli, dar ar fi timpul să te opreşti. Şi o spun chiar medicii.

Duşurile fierbinţi şi lungi nu sunt aşa indicate cum ai crede când ai nevoie să te dezmorţeşti şi să te detensionezi. Contactul prea lung cu apa fierbinte afectează pielea şi o irită, pentru că în timp înlătură grăsimile naturale şi o deshidratează.

Duşurile făcute la oboseală sunt de-a dreptul riscante, pentru că, avertizează specialiştii, favorizează episoadele de narcolepsie, o tulburare provocată de tulburările sistemului nervos central, caracterizată de necesitatea irezistibilă şi incontrolabilă de a dormi. Concret, un duş fierbinte atunci când eşti obosit nu te va relaxa, ci te va moleşi, spre deosebire de un duş rece care îţi va pune sângele în mişcare.

N-ai renunţat încă la săpunul clasic? Ar fi momentul să o faci. Gelul de duş sau săpunul lichid curăţă mult mai bine şi nici nu eşti expus la riscul de a scăpa săpunul şi apoi de a aluneca pe el, ceea ce poate duce la accidente grave.

Poţi să cânţi sub duş cât vrei, dar încearcă să nu mai dansezi. Când te ia valul, eşti expus la accidente cu urmări cel puţin dureroase, dacă nu chiar grave.

Folosirea aceleiaşi mărci de gel de duş sau şampon vreme îndelungată poate îţi asigură un confort, dar doar aparent. E bine să le mai schimbi din când în când, în funcţie de modificările pe care le observi la nivelul pielii.