Pana de curent de la centrala nucleară Fukushima, provocată de un şobolan

Publicat: Joi, 21 Martie 2013 10:04 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2013 10:04 // Sursa: RTV.net

Pana de electricitate de la centrala nucleară japoneză Fukushima ar fi putut fi provocată de un şobolan, a declarat operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), relatează BBC News Online.

Foto: enformable.com

Compania crede că animalul ar fi provocat un scurtcircuit, antrenând o pană de curent electric, potrivit Mediafax. "Am îngrijorat profund populaţia, dar sistemul a fost repornit", a declarat purtătorul de cuvânt al Tepco, Masayuki Ono, citat de AFP.

Pana de curent electric a determinat oprirea sistemelor de răcire la piscinele pentru combustibil uzat ale reactoarelor 1, 3 şi 4, luni seara, dar sistemele de răcire ale reactoarelor nu au fost afectate. Defecţiunea a fost reparată după aproximativ 30 de ore, iar toate sistemele de răcire erau operaţionale miercuri dimineaţa.

Tepco a explicat că a găsit un animal mort în apropierea instalaţiei electrice, care avea aproximativ 15 centimetri. Compania a publicat o imagine în care animalul pare a fi un şobolan mort.

Incidentul a evidenţiat fragilitatea dispozitivelor actuale de la acest complex atomic, afectat de valul seismic generat de cutremurul din 11 martie 2011.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 09:41
...stare stabilă, cunoscută sub numele de “oprire la rece”, la jumătatea lui decembrie 2011. Citeşte şi Pana de curent de la centrala nucleară Fukushima, provocată de un şobolan De asemnea, o serie de scurgeri de apă...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H