Pana de curent de la centrala nucleară Fukushima, provocată de un şobolan

Pana de electricitate de la centrala nucleară japoneză Fukushima ar fi putut fi provocată de un şobolan, a declarat operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), relatează BBC News Online.

RomaniaTV.net
21 mart. 2013, 08:04
Pana de curent de la centrala nucleară Fukushima, provocată de un şobolan

Compania crede că animalul ar fi provocat un scurtcircuit, antrenând o pană de curent electric, potrivit Mediafax. „Am îngrijorat profund populaţia, dar sistemul a fost repornit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tepco, Masayuki Ono, citat de AFP.

Pana de curent electric a determinat oprirea sistemelor de răcire la piscinele pentru combustibil uzat ale reactoarelor 1, 3 şi 4, luni seara, dar sistemele de răcire ale reactoarelor nu au fost afectate. Defecţiunea a fost reparată după aproximativ 30 de ore, iar toate sistemele de răcire erau operaţionale miercuri dimineaţa.

Tepco a explicat că a găsit un animal mort în apropierea instalaţiei electrice, care avea aproximativ 15 centimetri. Compania a publicat o imagine în care animalul pare a fi un şobolan mort.

Incidentul a evidenţiat fragilitatea dispozitivelor actuale de la acest complex atomic, afectat de valul seismic generat de cutremurul din 11 martie 2011.