Pană de curent în mai multe județe din țară. Nord-vestul României este afectat

Mai multe județe din țară au rămas fără curent electric în această după-amiază. Conform Transelectrica este vorba despre probleme pe interconexiunea cu sistemul european, anunță HotNews.

08 ian. 2021, 16:45
Pană de curent în mai multe județe din țară. Nord-vestul României este afectat

UPDATE: „Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul retelei electrice de transporteuropene interconectate, care a condus la declansarea mai multor echipamente din retelele electrice de transport atat din Romania, cat si din alte tari. La nivelul Romaniei a fost afectata zona de nord-vest a tarii. Reteaua Electrica de Transport din Romania a fost readusa la conditiile normale de functionare in jurul orei 16.00, toti consumatorii afectati fiind realimentati in jurul orei 16.45. Cauzele si conditiile in care s-a produs acest incident urmeaza sa fie analizate si identificate la nivelul Asociatiei Operatorilor de Transport si Sistem din Europa – ENTSO-E”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Transelectrica.

Pană de curent în mai multe județe din țară. Reprezentanții Transelectrica au declarat pentru HotNews că există probleme cu interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Au fost afectate cel puțin județe, fiind cea mai mare pană de curent din ultimii 30 de ani.

Citește și: Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România

”Este vorba despre o problemă pe mai multe județe. Colegii de la TransElectrica sunt în manevre, în analize. E vorba de sistemul energetic național, e o problemă tehnică delicată. Ei fac tot posibilul să o rezolve. Noi de partea noastră la nivel de tensiune de 110V nu avem ce să facem”, a declarat Florin Benga, director Electrica Sibiu, pentru oradesibiu.ro.

Pană de curent în mai multe județe din țară. Probleme cu curentul electric au existat și în județul Cluj, Prefectura Cluj a anunțat că a fost afectată zona de Nord Vest a țării. Problema a fost pe liniile de înalta și foarte înaltă tensiune. După ora 16.00, problemele ar fi trebuit să fie rezolvate.

Și județul Bistrița a fost afectat de pana de curent, cetățenii precizând că ar fi vorba mai mult de un joc de lumini. Pe site-ul Electrica a apărut deja informația privind defecțiunea apărută în toate județele din regiunea de Nord. Conform informațiilor de pe site, în jurul orei 16.30, defecțiunea ar trebui să fie rezolvată.

„Încă nu se știe ce e. Dar nu e de la noi problema. E ceva avarie pe linia de Transport. Încă așteptăm să vedem ce este și ce se va face. Deci e scăzută tensiunea. Aparatele nu se vor strica. Doar că tensiunea e prea mică. Se va rezolva problema, sperăm,  cât de repede!”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro directorul Electrica, Alexandru Roman.