Pană de curent la TVR. Cum este afectată emisia postului public

O pană de curent a dat peste cap emisia staţiilor Televiziunii Române (TVR). Unul dintre jurnale a fost anulat, iar partea de producţie a postului public a fost afectată din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, relatează Paginademedia.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 19:35
Pană de curent la TVR. Cum este afectată emisia postului public

Pana de curent a început în jurul orei 18:30. Întreruperea a fost una scurtă, însă efectele s-au resimţit şi după câteva ore.

Potrivit Paginademedia, o parte dintre sistemele de producţie ale TVR nu au mai pornit la reluarea alimentării cu energie electrică. Este vorba de unul dintre calculatoarele de emisie, de serverele de la știri, de la sport și de la studiourile virtuale. Partea de producție a fost cea mai afectată.

Din această cauză, jurnaliştii nu şi-au putut monta materialele ce urmau să fie difuzate pe post. În consecinţă, jurnalul de la ora 19:00 de pe TVR 2 a fost anulat, iar pe post au fost difuzate doar promo-uri.

Nici jurnalul sportiv de la ora 19.30 nu a intrat pe TVR 2. Redacţia postului public a rămas și fără internet.

De asemenea, jurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 a intrat pe post, după o serie de „artificii tehnice”, însă numai în regim de intervenții live, notează sursa citată. Din cauza problemelor apărute la producţie, nu au putut fi difuzate materiale înregistrate în programul de ştiri.

Din studio este difuzată o singură imagine, luată dintr-un singur cadru, cu prezentatorul Radu Andrei Tudor.

Tehnicienii TVR au găsit o soluţie de „avarie”. Emisia se realizează printr-un calculator de back-up.

Surse din interiorul TVR citate de Paginademedia susţin că aceasta este una dintre cele mai grave din ultimii 30 de ani care afectează postul public.

Citeşte şi: Sumele URIAȘE pe care le-au primit şefii CSM şi ai instanţei supreme din drepturi câştigate în instanţă sau pentru diurnă