Pană de curent în toată insula Tenerife. Nimic nu mai funcţionează, sunt afectaţi zeci de mii de turişti şi 900.000 locuitori

O pană de curent fără precedent a lăsat fără curent întreaga insulă spaniolă Tenerife, o populară destinaţie turistică. Fornizorul de electricitate anunţă că remedierea avariei va dura cel puţin şase ore.

29 sept. 2019, 13:31
Pană de curent în toată insula Tenerife. Nimic nu mai funcţionează, sunt afectaţi zeci de mii de turişti şi 900.000 locuitori

Consiliul Local din Santa Cruz de Tenerife informează că există o întrerupere generală a alimentării cu energie electrică în „întreaga insulă” Tenerife, care are peste 900.000 de locuitori. „Am mobilizat efective de la poliția locală, pentru a facilita traficul în Santa Cruz, în absența semafoarelor. Cerem prudență și liniște„, se arată într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare a primăriei.

Pana de curent s-a produs la ora locală 13.12 (ora 15.12, ora României), iar Endesa, furnizotul de energie electrică, anunţă că pentru remedierea situaţiei sunt necesare cel puţin şase ore. Deocamdataă nu a fost dată publicităţii o cauză a avariei.

Aeroporturile şi spitalele funcţionează deocamdată pe baza generatoarelor. Cotidianul El Dia de Tenerife scrie că ultima pană majoră de curent în insulă a fost semnalată în anul 2010. Pana de curent a durat atunci cini ore.