Până miercuri vor fi ninsori şi viscol în diferite regiuni alte României

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după videoconferinţa cu prefecţii, că până miercuri vor fi ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 12:30
Până miercuri vor fi ninsori şi viscol în diferite regiuni alte României

Primul ministru a adăugat că, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vor fi în continuare averizări de viscol şi ninsori, în anumite regiuni.

„Nu va fi mai greu ca până acum. Toată situaţia este sub control”, a spus premierul, la finalul videoconferinţei cu prefecţii susţinută la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Boc i-a atenţionat pe prefecţi că trebuie să trebuie să aibă o comunicare mai bună cu autorităţile care se ocupă de deszăpezire.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Vântul va sufla cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 – 60 kilometri pe oră, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Codul galben de ninsori şi viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puţin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populaţie, a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.