Până şi poliţiştii au stat la coadă la benzinărie, de teamă că preţurile ar putea exploda

Isteria creşterii preţurilor la carburanţi ar fi cuprins şi Poliţia română. Dovadă sunt imaginile în care zeci de maşini de poliţie au format cozi impresionante la o benzinărie din România pentru a alimenta, de teamă că litrul de benzină sau de motorină s-ar putea scumpi în următoarea perioadă.

10 mart. 2022, 10:15
Până şi poliţiştii au stat la coadă la benzinărie, de teamă că preţurile ar putea exploda

Până şi poliţiştii au stat la coadă la benzinărie, de teamă că preţurile ar putea exploda. Un bărbat a filmat zeci de autospeciale de Poliţie care aşteptau la coadă să alimenteze, potrivit Antena3.

Din imaginile publicate pe Tiktok nu reiese clar în ce oraş din România au fost surprinse imaginile, însă asta nu i-a împiedicat pe internauţi să facă glume pe seama poliţiştilor.

@lucianenescu

#politiaromanaecunoi#fyp #sarakie In ritmul nici pe jos nu o sa ne mai permitem sa mergem! 😅

♬ sunet original – Lucian Enescu

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, o şedinţă la Guvern după ce preţul la benzină şi la motorină a crescut brusc, în contextul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor aplicate Rusiei.

Citeşte şi: Şedinţă de urgenţă la Guvern după ce a explodat preţul benzinei şi motorinei

Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

De exemplu, o benzinărie din judetul Bihor a ajuns să aibă cei mai scumpi carburanţi din ţară. Un litru de benzină a ajuns să coste 11,10 lei. La acelaşi preţ a ajuns şi litrul de motorină. Speriaţi că preţul carburanţilor ar putea să crească şi mai mult, românii au început să stea la cozi şi să-şi facă provizii.

Din acest motiv, premierul Nicolae Ciucă a cerut controale în benzinăriile din țară unde prețurile carburanților au crescut necontrolat.

În localitatea Tinca, prețul benzinei era miercuri seara 12,99 de lei. De asemenea, În orașul Beiuș din județul Bihor prețul pentru 1 litru de motorină a ajuns la 11,10 lei.

Din cauza războiului din Ucraina, oamenii se tem că vor fi scumpiri şi mai mari, motiv pentru care au pus carburant și în pubelele de gunoi, în pungi de plastic, damigene sau în cisterne.

Mai mult, un bărbat din Slatina a mers la benzinărie cu un container de 1.000 de litri.

Citeşte şi: Preţurile la benzină şi motorină au ajuns la 11,10 lei. Cozi imense la benzinării: „Aşa ceva nu am mai văzut de pe vremea lui Ceauşescu” Guvernul anunţă controale! FOTO