Până unde ajunge DISPERAREA LONDREI! Poliţia BRITANICĂ a venit în ROMÂNIA să DESCURAJEZE IMIGRAŢIA

Într-o încercare disperată de a descuraja românii dornici să lucreze în Marea Britanie, poliţia londoneză a venit în România.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 11:28

Un şef al poliţiei din regatul britanic a venit într-un sat pentru a le explica oamenilor riscurile la care se expun dacă merg în Anglia fără un loc de muncă asigurat.

Adrian Usher este comisar-şef într-o zonă din nordul Londrei în care se află cei mai mulţi imigranţi români din Marea Britanie. Însoţit de un reporter BBC, el a venit în satul Apata din Transilvania pentru a vorbi cu oamenii de aici. Asta după ce a descoperit că majoritatea celor evacuaţi în iunie de pe un teren de fotbal din Hendon proveneau din această localitate, potrivit România TV.

Dacă veniţi în Marea Britanie fără un loc de muncă, atunci vă veţi confrunta cu riscul de a fi exploataţi sau de a fi victimele unor infractori„. Potrivit comisarului, situaţia imigranţilor români este la fel de importantă precum cea a londonezilor. „Suntem aici pentru a-i proteja pe toţi locuitorii Londrei, inclusiv persoanele care vin la Londra în căutarea unui loc de muncă”, a adăugat comisarul britanic. Un localnic a declarat însă pentru BBC că sute de săteni ar fi plecat deja la Londra.

În acest timp, guvernul britanic ia în considerare mai multe măsuri pentru reducerea imigraţiei, printre care şi înăsprirea criteriilor de angajare. Una dintre cele mai importante ar fi limitarea numărul imigranţilor din Uniunea Europeană la 75.000 pe an. Decizia vine cu aproape două săptămâni înainte ca Londra să ridice restricţiile de muncă aplicate românilor şi bulgarilor.