Pandemia COVID-19 reizbucneşte în China. Număr uriaş de cazuri de coronavirus, raportat. Oamenii nu mai au voie să iasă din case

China a înregistrat sâmbătă peste 1.500 de noi infecţii locale cu COVID-19. Autorităţile spun că este cel mai mare număr de îmbolnăviri cu noul coronavirus de la de la începutul anului 2020.

12 mart. 2022, 11:00
Pandemia COVID-19 reizbucneşte în China. Număr uriaş de cazuri de coronavirus, raportat.  Oamenii nu mai au voie să iasă din case

Pandemia COVID-19 reizbucneşte în China. Răspândirea variantei Omicron determină autorităţile chineze să înăsprească măsurile în mai multe oraşe.

Din totalul zilnic, 476 infecţii au fost transmise local, a precizat Comisia Naţională de Sănătate, citată de Reuters.

China a raportat pentru vineri 1.048 de infecţii asimptomatice transmise pe plan intern, pe care nu le clasifică drept cazuri confirmate, în creştere faţă de 703 cu o zi înainte.

Din acest motiv, mai multe oraşe chineze au luat măsuri precum anularea evenimentelor de grup, notează Mediafax.

În Changchun, toate întreprinderile, cu excepţia celor esenţiale, îşi opresc activitatea. Cei nouă milioane de locuitori nu pot ieşi din casă dacă nu au motive întemeiate.

De asemenea, în centrul financiar Shanghai, Disneyland a anunţat că îşi va reduce capacitatea de primire a oaspeţilor. Începând de duminică, va cere vizitatorilor să prezinte rezultate negative la teste COVID, notează sursa citată.

Locul de desfăşurare a Târgului Canton, cel mai vechi şi cel mai mare târg comercial din China, a fost închis temporar, deoarece a fost vizitat recent de un caz suspect confirmat, au anunţat autorităţile locale din Guangzhou.

Citeşte şi: Joe Biden, anunţ terifiant: „Trebuie să prevenim Al Treilea Război Mondial”

În tot acest timp, România a renunţat la masca de protecţie, la certificatul COVID, iar de vineri şi la formularul PLF pe care îl completau cetăţenii care intrau pe teritoiul României în perioada în care ţara era în stare de alertă.

Vineri au fost înregistrate 2.974 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 591 mai puțin decât în ziua anterioară. 333 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 11 martie. Sub 3.000 de noi infectări şi 50 de morţi în 24 de ore