Pandemia de coronavirus a dat idei părinţilor. Nou-născuţii veniţi pe lume în aceasă perioadă poartă numele Corona, Covid sau Carantină

Corona Kumar și Covid Marie sunt numele date de părinți din Sud-Estul Asiei copiilor care au venit pe lume în perioada noului coronavirus, potrivit AFP. Părinții nu par să fie deranjați de faptul că copiilor lor vor fi asociați cu o pandemie mortală.  

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 15:54
Pandemia de coronavirus a dat idei părinţilor. Nou-născuţii veniţi pe lume în aceasă perioadă poartă numele Corona, Covid sau Carantină

Când Colline Tabesa s-a născut, pe 13 aprilie, părinții au decis să marcheze aceasta ocazie. Fetița s-a născut perfect sănătoasă și nu a întâmpinat nicio problemă din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Încă o ţară a început să relaxaze măsurile de restricţie. Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus a ajuns sub 1%

“Acest COVID-19 a provocat multă suferință în lume. Am vrut ca numele ei să ne aducă aminte că COVID nu ne-a adus doar suferință. În ciuda tuturor acestor lucruri, am primit o binecuvântare”, a spus tatăl de 23 de ani, care și-a exprimat ușurarea că nașterea nu a avut complicații.

Și astfel, micuța a rămas cu numele Covid Marie.

Cu câteva săptămâni înainte, două mame din Sud-Estul Indiei au avut idei similare, aparent încurajate de un doctor din spitalul unde copiii lor s-au născut. Unul din ei a fost numit Corona Kumar iar celălalt copil Corona Kumari.

“Le-am spus că asta ar ajuta la conștientizarea bolii și să înlăturăm stigmatul din jurul ei. Spre surprinderea mea, au fost de acord”, a spus doctorul.

Nefiind mai prejos, un cuplu de muncitori migranți, izolați în Nord-Estul Indiei la mii de kilometri de casă, în statul deșertic Rajasthan, au decis să-și numească copilul Carantină.

“L-am numit Carantină să ne aducem aminte de toate problemele pe care le-am avut pentru a face față acestor vremuri grele”, a relatat presa locală, citând pe tatăl, Sanjay Bauri.