Pandemia de coronavirus afectează şi piaţa media. Celebrul ziar The Guardian anunţă concedierea a 180 de oameni

Publicat: Miercuri, 15 Iulie 2020 22:37 // Actualizat: Miercuri, 15 Iulie 2020 22:37 // Sursa: romaniatv.net

The Guardian a anuntat că planuieste să reducă locuri de munca, atat in sectorul editorial, cat si in cel comercial, intrucat criza economică pricinuită de pandemia de coronavirus continuă să afecteze industria media.

Ar putea fi afectate până la 180 de locuri de muncă, 110 în departamente precum publicitate, Guardian Jobs, marketing și business-ul evenimentelor, Guardian Live, şi 70 din redacție.

Redactorul-șef, Katharine Viner și directorul executiv al Guardian Media Group, Annette Thomas, au declarat că pandemia a creat o „perspectivă financiară nesustenabilă pentru The Guardian”, cu venituri preconizate să scadă cu mai mult de 25 milioane lire sterline la bugetul anului.

Citeşte şi: Producţia de autoturisme Dacia şi Ford a revenit parţial după redeschidere, funcţionând la 60% din capacitatea anterioară

Ei au spus că Guardian Media Group, compania-mamă a The Guardian și Observer, se confruntă cu „pierderi anuale nesustenabile în anii viitori, dacă nu luăm măsuri decisive” pentru a reduce costurile.

Viner și Thomas au spus că o să păstreze cititul liber și să nu urmeze modelul altor site-uri, care au realizat anumite pachete: „În ciuda presiunilor pe care coronavirusul le-a pus asupra afacerii noastre, modelul nostru unic de relație cu cititorii s-a dovedit de succes, iar strategia din ultimii ani a fost cea potrivită”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concedieri pandemie coronavirus piata media The Guardian the guardian concedieri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H