Pandemia de coronavirus suspendă planurile pentru Crăciun. Fără călătorii şi întruniri de familie

Pandemia de coronavirus suspendă planurile pentru Crăciun. Atât în România, cât şi în mai multe ţări europene au fost introduse restricţii dure pentru limitarea răspândirii virusului. Astfel, sunt interzise călătoriile, dar şi întrunirile de familie.

13 nov. 2020, 12:29
Pandemia de coronavirus suspendă planurile pentru Crăciun. Fără călătorii şi întruniri de familie
Pandemia de coronavirus strică planurile pentru Crăciun

Pandemia de coronavirus

suspendă planurile pentru Crăciun. Mai multe ţări europene atrag atenţia că nu este cazul să ne facem plannuri de sărbători.

În Suedia, prim-ministrul a anunţat mai multe restricţii pentru limitarea numărului de cazuri de COVID-19. Printre acestea se numără şi limitarea zborurilor şi călătoriilor în afara ţării. De asemenea, potrivit celor mai recente declaraţii, creşterea rapidă a numărului de persoane infectate se datorează şi petrecerilor, motiv pentru care vânzarea băuturilor alcoolice dupa ora 22.00 este interzisă.

Medicul Anders Tegnell a avertizat că întrunirile cu familia extinsă şi alte forme de evenimente sociale trebuie evitate pentru că, altfel, sistemul medical va fi suprasolicitat.

Pandemia de coronavirus suspendă planurile pentru Crăciun în Franţa şi Irlanda

În Irlanda şi Franţa, autorităţile, iau în considerare limitarea zborurilor şi a călătoriilor în perioada sărbătorilor. Prim-ministrul Leo Varadkar i-a sfătuit pe irlandezii care trăiesc în afara ţării şi care vor să-şi petreacă sărbătorile acasă, împreună cu familia, să nu îşi cumpere încă biletele de avion pentru că măsurile de lockdown nu vor fi retrase curând.

Restricţii dure sunt impuse şi în Franţa. Francezii nu pot părăsi domiciliul decât pentru achiziţionarea bunurilor esenţiale şi pentru locul de muncă, dacă angajatorul nu poate susţine sistemul work from home. Restaurantele şi barurile vor rămâne închise şi după 1 decembrie şi posibil să se deschidă gradual unele magazine.

Franța se apropie de 1,9 milioane de infectări cu noul coronavirus și a raportat până acum peste 42 de mii de decese.

Nici românii nu trebuie să-şi facă prea multe planuri de sărbători. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, joi, să propună prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile.

Între măsurile care rămân în vigoare în următoarea perioadă, este obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se menținere interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, este în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.