Pandemie coronavirus: Amenzi de până la 10.000 de lire pentru cei care nu respectă autoizolarea în Anglia

Amenzi extrem de mari pot primi cei care ajung în Anglia şi nu respectă autoizolarea. Măsurile vin la puţin timp după ce Boris Johnson a spus că ia în considerare înăsprirea restricţiilor după o creştere a cazurilor.

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 05:04
Pandemie coronavirus: Amenzi de până la 10.000 de lire pentru cei care nu respectă autoizolarea în Anglia

Amenzile vor începe iniţial de la 1.000 de lire sterline, ajungând la 10.000 de lire sterline pentru „cele mai flagrante încălcări”. Până în prezent, sfaturile privind auto-izolare erau doar îndrumări.

Pentru a stimula respectarea acestor reguli, persoanele cu venituri limitate vor putea primi un ajutor forfetar de 500 de lire (545 euro) dacă nu au posibilitatea să lucreze de acasă în timpul carantinei lor.

Anunţând noile reguli pentru Anglia, prim-ministrul Boris Johnson a spus că cea mai bună modalitate de a combate virusul este ca toată lumea să respecte regulile.

Noile reglementări vor însemna că sunteţi obligat din punct de vedere legal să faceţi acest lucru dacă aveţi virusul sau vi s-a cerut acest lucru de către NHS.

Oamenii care aleg să ignore regulile se vor confrunta cu amenzi semnificative . Trebuie să facem tot ce putem pentru a controla răspândirea acestui virus, pentru a preveni infectarea celor mai vulnerabili oameni”, a spus el.