Pandemie CORONAVIRUS. Cinci persoane care se aflau în autoizolare, prinse într-o altă locuinţă

Cinci persoane care trebuiau să stea izolate la domiciliu au fost depistate în locuinţa unui tânăr, acestea fiind internate într-un centru de carantină instituţionalizată şi alegându-se cu dosare penale, informează un comunicat de presă transmis marţi de către Instituţia Prefectului Satu Mare.

31 mart. 2020, 11:29
Pandemie CORONAVIRUS. Cinci persoane care se aflau în autoizolare, prinse într-o altă locuinţă

„Poliţiştii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Gherţa Mică au identificat, la data de 30 martie a.c., 5 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 66 de ani, care se aflau la locuinţa unui tânăr de 23 de ani, deşi toate aceste persoane identificate de poliţişti aveau obligaţia să respecte măsurile de izolare la domiciliu. Pe raza de competenţă a aceleiaşi secţii de poliţie a fost depistat un alt tânăr de 23 de ani care, deşi avea obligaţia respectării măsurii de izolare la domiciliu, a fost depistat la volanul unui autoturism. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, faţă de persoanele în cauză poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare totală de 30.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menţionate au fost internate într-un centru de carantină instituţionalizată pentru un nou ciclu de 14 zile”, precizează sursa citată.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 318.500 lei persoanelor care au părăsit nejustificat locuinţa şi nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Citeşte şi Pandemie CORONAVIRUS. O tânără şi-a luat adio de la mama infectată cu COVID-19 printr-un apel video