Pandemie CORONAVIRUS. Infecţiile nosocomiale au ucis jumătate dintre victimele cu COVID-19

Infecţiile nosocomiale sunt deja de vină pentru moartea a sute de mii de oameni din întreaga lume. Acum, acestea ameninţă să complice situaţia pacienţilor cu coronavirus.

08 apr. 2020, 19:45
Pandemie CORONAVIRUS. Infecţiile nosocomiale au ucis jumătate dintre victimele cu COVID-19

Doar în SUA, sunt 2,8 milioane de infectări cu nosocomiale în fiecare an şi 35.000 de decese, dar specialiştii se tem că numerele sunt mult mai mari. Aceste aşa numite superbacterii se găsesc, culmea, în spitale şi în clinici medicale, punând toţi pacienţii în mare pericol.

Cei mai expuşi la aceste bacterii rezistente la antibiotice sunt cei care au deja o stare general slăbită, pacienţi cu diverse infecţii virale sau chiar cu COVID-19.

Gripa Aviară, spre exemplu, a luat 300.000 de vieţi la nivel global. Multe dintre ele, însă, (între 29 şi 55 la sută) au fost cauzate de infecţii nosocomiale din spitale, potrivit Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din SUA.

Mai mult, potrivit unor studii, 1 din 7 pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 a contractat o a doua infecţie bacterială, iar 50 la sută dintre pacienţii care au murit aveau astfel de infecţii nosocomiale, potrivit DCNEWS.

Într-o lume perfectă, scrie statnews.com, am avea mereu noi antibiotice care să lupte cu astfel de infecţii. Însă dezvoltarea unor antibiotice durează ani buni şi costurile sunt imense, iar bugetele alocate de Guverne pentru Sănătate descurajează folosirea unor noi antibiotice, din cauza preţurilor, chiar şi atunci când pacienţii au nevoie de ele.

Citeşte şi Cum reacţionează organismul unui pacient obez în faţa infecţiei cu coronavirus