Cum reacţionează organismul unui pacient obez în faţa infecţiei cu coronavirus

Obezitatea este un factor de risc important în dezvoltarea complicaţiilor care apar ca urmare a infectării cu coronavirus. Rata de deces a pacienţilor obezi infectaţi cu COVID-19 este cu 6 procente mai mare față de cea a pacienților normoponderali. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 19:14
Cum reacţionează organismul unui pacient obez în faţa infecţiei cu coronavirus

În plus, din totalul bolnavilor care ajung la ATI, în stare critică, 80%-90% suferă de obezitate, sindrom metabolic sau diabet.

Într-o intervenţie la medikatv.ro, dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurg specializat în chirurgie metabolică și bariatrică, a explicat ce se întâmplă în organismul unui pacient obez atunci când acesta contractează virusul: ”Este îngrijorător! Să ai o astfel de infectare și să fii obez, ai un risc de evoluție spre deces de peste 7%!”, afirmă acesta.

Pacientul obez infectat cu coronavirus este un caz medical greu de gestionat. Virusul determină apariția microtrombozelor care împiedică circulația, la nivel pulmonar, renal, pancreatic sau la nivel de tub digestiv, putând genera blocaje la nivelul acestor organe, care să ducă, în cele din urmă, la deces.

Dr. Ioan Musta, fratele epidemiologului Virgil Musta, avertisment dur: „Dotaţi urgent spitalele, altfel realitatea va fi una dură”

Prin numărul mare și complicațiile pe care le dezvoltă, aceşti pacienţi pot pune presiune pe sistemul medical până la pragul de colaps.